fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

22-25/8 Outdoor boost + häst, vandring & turridning – platser kvar!

CHECKA UT från vardag och outdoorboosta dig på fjällsidan och hästryggen i Åre under en långhelg, 22-25 augusti 2024! 6 platser kvar! Resan blir garanterat av!

Vi vill ge dig varma skratt, nya rörelsemönster, en energiboost och ett avbräck från vardagen. På vårt slags fjällretreat får du pausa,  återhämta, stärka upp samt tänka klart tankarna.  – Vad vill du nu? Vad ger dig kraft? Utöver vandring och mjuk yinyoga får du uppleva baksidan av Åreskutan på hästryggen under en halvdagsritt!

 • Vandring med lugna pauser, fjälluften ger kraft.
 • Turridning på Islandshäst/häst på fjällsidan, halvdag på hästryggen (nästan en heldag i hästarnas miljö).
 • Yinyoga.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.

Bäst? Hela upplägget, otroligt välplanerat och roligt, bra boende, mycket god mat och fantastiska ledare!

FÖR VEM? (max 12 platser) –  dessa helger blir snabbt fullbokade, boka i tid!

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Vandringen: Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i backig terräng och på fjällsidan i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans, eller kollegor redo för äventyr. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Ridningen: Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen i alla gångarter (hålla i sig i manen funkar fint!). Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss!  Åreskutans fjällridning har minst 10 islandshästar och några hästar av annan ras.

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Allt var fixat och klart, bara följa med och göra det jag tycker om; vandra, träna och rida. God mat, dryck och sällskap. Fantastik guide och tränare som bjöd på sig och Åre!

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt. Åker du hellre bil går det utmärkt!

Outdoor Boost + häst Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

22/8 Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är härligt med en mjuk start och en extra kväll på plats. Vi hämtar på stationen torsdag eftermiddag när tåget rullar in runt 15. Enkel middag (självservering) ordnas. Transfer på vår transfertid, extra natt + middag, frukost fredag, är ett tillägg om 400 kr.

23/8 Fredag – Landa i lugnet, öppna upp och upplev!

 • Du vaknar i Åre Sadeln, eller på tåget. Om du anländer med tåg på morgonen äter du frukost på tåget och klär dig för vandring, du tar en taxi upp till huset från stationen (egen kostnad) och hakar på.
 • 8.00 Frukost i Sadeln.
 • Intentioner och förväntningar, vi lär känna varandra.
 • Vandring och fjällupplevelse – vi packar med oss lunchpaket och går turen till Lillskutans topp! Stannar för reflektionsövningar på vägen. Reflektion och lugn och ro hemma i huset, kanske tid för fjällbad!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget är matlag, andra hälften lagar under lördagen.
 • Godnatt!

24/8 Lördag – Mjuk rörlighet och eftermiddagen till fjälls på hästryggen, halvdagsritt  (eller tvärtom beroende på hästarnas schemaläggning)

 • Frukost i Sadeln.
 • Transport till turridning.
 • Turridning Islandshästar+häst. Du blir tilldelad en häst och dagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Reflektionsövningar, vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och tidig eftermiddag går transport tillbaka till Sadeln.  Stallet i Huså har mestadels Islandshästar, men också några få andra raser!
 • Eftermiddag: Yinyoga. Du får hjälp att landa dagens intryck med yinyoga, en mjuk yogaform där du spenderar lång tid i varje position. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

Härlig fart och vild natur – du matchas med en häst som passar din personlighet, sedan väntar en kul tur över stock och sten, fjäll och stig!

25/8 Söndag – Förbergets topp & bonfire!

 • Godmorgon, frukost.
 • Vandring och fjällupplevelse, med reflektioner, ca 8 km.
 • Lunch med bonfire. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner runt en lägereld. Du summerar och sätter en plan framåt för dig.
 • Tid för dusch och ihoppackning.
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Du är otroligt lyhörd och kompetent som tränare!

PRIS:

7595 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp.

Ankomst torsdag em/kväll, med transfer från eftermiddagståg, middag, övernattning till fredag samt frukost fredag: 400 kr tillägg.

Avbokning, sjukdom, etc:

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

ANMÄLAN: 6 platser kvar! Resan blir garanterat av, välkommen!

Outdoor Boost Fjällretreat + häst 22-25/8 2024 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt är faktura, betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Vänner som anmäler sig tillsammans läggs oftast i dubbelrum med dubbelsäng. Priset inkluderar all träning, turridning halvdag, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre på våra transfertider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, om 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Beskriv helt kort din hästvana och om du har några önskemål kring turridningen/typ av häst! Observera: Turridningsstället har mestadels islandshästar, som bär vikt upp till 85 kg, väger du mer kommer du få rida en annan typ av häst, också helmysig. Det är guiden i Huså som fördelar ut hästarna, eftersom de kan sina hästar bäst!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Faktura skickas manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat. Du kan också sälja din plats vidare om du inte kan delta - det är upp till resedeltagaren att själv hitta en ersättare.
 • 0,00 Kr

Ledare på Outdoor boost fjällretreat + häst 22-25/8:

SOFIA BURSJÖÖ

Personlig tränare och löpcoach, yogalärare, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i Åre och  arrangerar hållbara träningsresor hit till mina drömmars by. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

Förväntade mig naturupplevelser, avslappning och att få använda kroppen. Svettas lite. Fick allt det i massor. Dessutom så mycket socialt utbyte med gruppen. Som en bonus. Blandningen i gruppen – åldrar, livsfaser – var fantastisk.

Boendet och maten:

Gruppen bor på fint hus om 178 kvadratmeter över tre våningar!

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Personer som reser tillsammans bor i regel i dubbelsäng, vi fördelar alltid rummen efter bästa förmåga och med vetskap att det nästan bara sovs där, vilket rum du hamnar i har inte så stor betydelse som du tror!

Maten vi serverar är ofta, men inte alltid, vegetarisk och utvald med omsorg. Frukost och lunch fixas av Outdoor stories personal och på kvällarna serveras en trerätters middag, som du en av kvällarna har varit med att fått fram på bordet. Du har följt ett recept, snickesnackat med dina nya bekantskaper och de allra flesta tycker denna del är mysig.

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Sköna augusti! Shorts och t-shirt, eller kanske skaljacka och fleece, men oftast varmt och fint! Ett fjällbad sitter ofta bra och än. blommar det på fjället. Och just det – du kan plocka hjortron till fikastoppen!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ, t-shirt och långärmad tröja. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, yogakläder. Hos hästarna finns ridhjälmar, det är bra att ha en sko med klack!

Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid och höst, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00