fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

1-3/9 Outdoor boost fjällretreat + yoga i sprakande höstfärger – platser kvar

Outdoor boost fjällretreat + yoga, en återhämtande fjällhelg med vandring och lite extra mjuk rörelse för kroppen 1-3 september!

Den här helgen ger dig värmande vandring på fina stigar, mjuk rörelse för kroppen och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar såväl som mjuk rörelse som passar alla.

Outdoor Boost Fjällretreat, 1-3 september

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft
 • Mjukrörelse för kroppen
 • Yogaflow
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Tid i tystnad förekommer, men också rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår. Bastu!

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Du behöver inte ha förkunskaper i yoga!

Se fram emot: En sprakande fjällnatur och glöd inifrån och ut!

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk höstnatur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande vinter. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att också du ladda inför hösten och skapa dig riktning!

traningsresa sverige 2020

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT+mjuk rörlighet 1-3/9 2023

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

31/8 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start på sitt fjällretreat. En chans att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 350 kr ingår enkel middag ingår och såklart övernattning till fredag och frukost fredag, även transfer från stationen på vår transfertid (torsdag eftermiddag).

1/9 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation, eller godmorgon i boendet i Sadeln (om du sovit på tåget äter du frukost på tåget, klär dig för ute och hämtas redo för dagens tur)
 • 8.00 Frukost i Sadeln. Efter att eventuella tågresenärer anlänt går vi igenom helgens upplägg
 • Vandring ca 2,5 h med reflektionsövningar. Outdoor stories guider väljer bästa turen för dagen
 • Lunch: Vällagad mat hemma eller ute på fjället
 • Mjuk yogaflow
 • Reflektionsövningar
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

2/9 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring lillskutan runt, ca 12-14km, tid i stillhet
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter, annars inne!
 • Mjukt yogapass, kanske utomhus på fjället, eller efteråt inomhus.
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion att ta med hem.

3/9 Söndag

 • Morgonyoga
 • Frukost
 • Vandring 1,5 h med stopp för att bara få vara. 
 • Lunch: Vällagad lunch hemma eller ute, kanske över öppen eld om vädret tillåter.
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

5595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning ca en månad innan evenemanget. *Del i dubbelrum, ett sovrum har dubbla våningssängar, 4 personer sover i det rummet vid fullbokad resa!

Anländer du torsdag em/kväll, torsdag natt + middag torsdag: 350 kr tillägg.

Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.

Anmälan: Nyöppnad, 9 platser kvar, välkommen!

Coach: Tove Tvedten

Tove har länge jobbat som personlig tränare, yogalärare & kostrådgivare, med gruppträning och som simlärare. Efter fjällguideutbildning delar hon nu sin tid mellan att jobba med oss på Outdoor stories och på gymet STC. Toves största passion är klättring, skidåkning och löpning. När hon vill varva ner, söker hon sig till naturen, gillar att bada kallt & njuta av fjället. ”Jag brinner för att inspirera andra kvinnor att hitta sin relation till naturen!”

Vid händelse av sjukdom/ skada:

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi praktiserar 48 h frisk innan man kommer till oss!

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Sprakande september – ja, nu skiftar naturen färg och det är gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar september vara och många hävdar att just NU är det som allra vackrast. Och just det – inga myggor!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ, t-shirt och långärmad tröja. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i. Yogakläder. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

 • Du kan resa till oss med bil eller med tåg, det går också flyg till Östersund, men att hålla sig på marken är ju bättre för vår miljö!
 • Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.
 • Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå mellan 15-16 och till det lägger vi schemat!
 • Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan också resa med flyg. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00