fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Outdoor boost + Islandshäst 2-4 juli 2021 – FULLBOKAT!

Vandring på fjället och halvdags turridning, reflektion och mjuka rörelser på Outdoor Boost fjällretreat + Islandshäst! FULLBOKAT – se motsvarande resa Vandring + islandshästar 27-29/8!

Starta sommaren med återhämtning i rörelse och outdoorboosta dig på fjällsidan och hästryggen i Åre under en långhelg, 2-4 juli!

Vi vill ge dig varma skratt, nya rörelsemönster, en energiboost och ett avbräck från vardagen. På vårt slags fjällretreat får du pausa,  återhämta, stärka upp samt tänka klart tankarna.  – Vad vill du nu? Vad ger dig kraft? Utöver vandring och mjuk rörlighetsträning får du uppleva baksidan av Åreskutan på Islandshäst under en halvdagsritt!

 • Vandring med lugna pauser, fjälluften ger kraft.
 • Turridning på Islandshäst på fjällsidan, halvdag på hästryggen (en heldag i hästarnas miljö).
 • Mjuk och stabiliserande rörlighetsträning, – för en vardagsstark kropp i alla situationer.
 • Yinoga.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår.

Bäst? Hela upplägget, otroligt välplanerat och roligt, bra boende, mycket god mat och fantastiska ledare!

FÖR VEM? (FULLBOKAT! )

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Träningen: Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Ridningen: Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss!

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

I höstas genomförde de första Outdoor boost fjällretreat + islandshäst, med fantastiska deltagarberättelser efteråt!

Allt var fixat och klart, bara följa med och göra det jag tycker om; vandra, träna och rida. God mat, dryck och sällskap. Fantastik guide och tränare som bjöd på sig och Åre!

Outdoor Boost + islandshäst Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

1/7 Torsdag – vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är härligt med en mjuk start och en extra kväll på plats. Enkel middag (självservering) ordnas. Incheckning och extra natt + middag, tillägg 350 kr.

2/7 Fredag – Landa i lugnet, öppna upp och upplev!

 • Du vaknar i Åre Sadeln, eller på tåget och hämtas i så fall med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln
 • Frukost. Intentioner och förväntningar, vi lär känna varandra.
 • Vandring och fjällupplevelse, med stopp för kaffe och reflektioner, 8 km. Kanske ett dopp i fjälltjärn?
 • Lunch: Vällagad lunch hemma. Tid att varva ner.
 • Eftermiddag:  Mjukt träningspass för rörlighet och stabilitet.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget är matlag, andra hälften lagar under lördagen.

3/7 Lördag – till fjälls på hästryggen, halvdagsritt 

 • Sovmorgon och frukost, transport till turridning.
 • Turridning Islandshästar. Efter frukost lämnar vi boendet för transport till stallet och hästarna. Där blir alla tilldelade en häst och dagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Reflektionsövningar, vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och tidig kväll/sen eftermiddag går transport tillbaka till Sadeln.
 •  Yinyoga/after horse-stretch;  30 minuter (gruppen delas i två), utomhus om vädret tillåter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Dessert intas om vädret tillåter vid Fröå tjärn runt bonfire!

4/7 Söndag – Lillskutans topp!

 • ca 08.00 Vandring och fjällupplevelse – vi startar igång på morgonen före frukost och packar med oss frukostmacka och lunchpaket!
 • Frukost vid foten av Lillskutan. Därefter vandring och toppbestigning av Lillskutans topp. Reflektionsövningar.
 • Lunch med (eller utan, beroende på väder/vind) bonfire. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner och en riktning sätts framåt. Vandring ned från fjället.
 • Tid för dusch och ihoppackning.
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station.

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Du är otroligt lyhörd och kompetent som tränare!

PRIS:

5495 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturan skickas med betaldtaum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg.

Enkelrum: Alla enkelrum är bokade, två dubbelrum finns kvar! (ev kan enkelrum väljas till igen vid senare skede, pris för enkelrum 6100 kr, ankomst torsdag eller redag till samma pris)

ANMÄLAN: FULLBOKAT!

Vill du åka detta datum, maila på hej @ outdoorstories.se och skriv 2-4 juli EXTRA GRUPP ISLANDSHÄST så ser vi om det går att göra en resa till samma datum med lite omkastat schema, (rida fredag). Annars kommer samma resa igen  27-29 augusti! Den hittar du här!

Ledare på Outdoor boost fjällretreat + islandshäst 2-4/7:

ERIKA MIKAELSSON:

Fjällvanan har utvecklats sedan hon för 12 år sedan flyttade från rivieran i Piteå till fjällen i Jämtland. Här arbetar Erika utifrån sin utbildning i psykologi och mental träning med att vägleda människor. På SATS instruerar hon i box, dans och crosstraining, samt är utbildad Free power instruktör. Hon gillar skiftningarna i livet. Kontrasterna mellan kraft och stillhet. Älskar att bada kallt, men också att basta varmt. Vill att fler ska få njuta av vidderna från en fjälltopp och känna lugnet om livet stormar. Med ett ödmjukt lugn kommer Erika guida dig i att finna styrkan inom dig.

Förväntade mig naturupplevelser, avslappning och att få använda kroppen. Svettas lite. Fick allt det i massor. Dessutom så mycket socialt utbyte med gruppen. Som en bonus. Blandningen i gruppen – åldrar, livsfaser – var fantastisk.

MEDCOACH: SOFIA BURSJÖÖ (torsdag eftermiddag, samt projektleder helgen)

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor ju i Åre och  arrangerar hållbara träningsresor hit till mina drömmars by. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Jag håller i det administrativa och torsdagen denna helg!

Boendet:

Vi fördelar gruppen på två hus, vardera 178 kvadratmeter, max 2 pers/rum, det finns också två enkelrum att boka. 

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt, och vi har adderat ett extra hus, så att ni max är 8 personer på 178 kvm.

Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Middagar och matintag löser vi så att ni sitter separerat! Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

 

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och grönt så långt ögat når! Fjällblommor har börjat blomma! Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning:  skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja. Löpartights eller vandringsbyxor, tunna skalbyxor/regnbyxor att dra på om vädret kräver, långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor med kraftigt mönster. Solbrillor och solskyddsfaktor, kanske handskar att rida i! Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat! Hos hästarna finns ridhjälmar, det är bra att ha en sko med klack!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 1/7 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 1/7 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00