fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Outdoor boost fjällretreat + YOGA + uteskills 12-14/11 – 4 platser kvar

Den här helgen ger dig värmande vandring på mjuka stigar (kanske med snöknarr under sulorna), grundande styrka, mjuk rörlighet, lite extra fokus på mjuk yoga och mer ”uteskills” och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar såväl som mjuk rörlighetsträning och smart, mjuk styrketräning som passar alla.

Outdoor Boost Fjällretreat + YOGA + uteskills 12 – 14 november 2021 med Sofia Bursjöö, Sanna Arvidsson, Isabella Ullbors, max 12 platser, 4 platser kvar! Minsta deltagarantal är uppnått!

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft.
 • Utforskande styrke- och rörlighetspass, där fokus ligger på känsla i din kropp.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • 2 pass med mjuk yogaflow
 • Uteskills; karta och kompass, bygga eldstad och elda smart, slå läger!
 • Ett yinyoga pass, för att vi älskar hur det hjälper oss att sätta bitarna på plats och kroppen komma ikapp med intrycken.
 • Boende i stor och välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, alternativt två stycken 3-bäddsrum med enkelsängar, beroende på hus denna gruppen bor i) Allt på plats ingår.

traningsresa november 2020

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av varken yoga eller vandring.

Se fram emot:

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk höst/vinternatur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande vinter. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. November är en tid där naturen förbereder sig inför kommande vinter och vila. Temperaturen sjunker, dagarna blir kortare och den första snön kanske lägger sig som ett skyddande lock över marken. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att också du ladda inför vintern och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT + yoga + uteskills 12-14/11 2021

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Sofia och Sanna varvar de olika passen under helgen. 

11/11– Torsdag: Många av våra gäster väljer att anlända torsdag eftermiddag/kväll, för en lugn start på sin helg. Detta tycker vi är jättehärligt. Lockar det dig, – välj då det alternativet i anmälan! Middag och extra natt, 350 kr!

12/11 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln
 • Vi äter frukost och går igenom helgens upplägg
 • 30 min yoga flow
 • Vandring ca 1,5-2 h – teori och praktik, uteskills
 • Lunch: Vällagad mat hemma eller ute på fjället om vädret är fint
 • Rörelse, bli stark och stabil – mjuk träning som passar alla, inomhus
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

13/11 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring på baksidan av Åreskutan, alternativt i Ullån. Ca 1,5-2,5 h
 • Uteskills
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter, annars inne!
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Yinyoga 75 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion att ta med hem.

14/11 Söndag

 • Frukost
 •  + vandring 1,5 h
 • Bonfire och lunch, tänk kring att elda och vara mer ute!
 • Yogaflow
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.

Anmälan: 4 platser finns kvar att boka – välkommen in i värmen! Resan har nått minsta deltagarantal och blir av som planerat!

Outdoor foodie fjällretreat 7-9 okt 2022 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension med trerätters ink vin/bubblor, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider vår 2021. Transfer inom Jämtland till platser vi eventuellt vandrar på om vi inte startar vid huset och lyxen att vara liten grupp! Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. 12 pers/ 178 kvm. 2 pers/rum, och ett 4-bäddsrum, dubbelsäng/enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng. Vi är aldrig fler än 12 anmälda deltagare. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Sofia Bursjöö

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Ledare: Sanna Arvidsson

Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide och HR-konsult som bor i Åre och gillar äventyr, människor och att vara ute i nästan alla väder. Vintern och toppturande är högst upp på favoritlistan men gillar det mesta man kan göra i närheten av eller uppe på berg. Blir ofta fascinerad av att en kaffe uppe på en topp eller att dricka vatten ur en kåsa från en fjällbäck kan kännas som det lyxigaste som finns. Delar gärna med mig av mina fjällkunskaper, allt från hur man bäst får igång en eld till hur man gör när man vintertältar eller använder en kompass.

Om Yogalärare Isabella Ullbors:

Isabella är yogaläraren som mår allra bäst ute i naturen, och gärna på en bräda oavsett om det är sommar eller vinter. Just nu breddar Isabella sin yogalärarutbildning med studier i kinesisk medicin/akupunktur. Med trygg hand, mjuk röst och finurligt leende guidar hon dig och din kropp till rätt energi.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Novembervärme  – ja, eller kyla. Vi får se. Inomhus och oss emellan är det värme, men ute kanske det första lagret snö kommit eller är på g. Luften är hög och klar, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar november vara. Solen skiner ofta nu, kanske lägger sig isen?

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, tunn dunjacka. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ och långärmad tröja. Mössa, vantar! En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att yinyoga i och hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt. (8.36 alt 9.21)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00