fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Outdoor Boost – 17-19/9 2021. Vandring, reflektion, tid för DIG på fjällretreat! 4 platser kvar!

Outdoor boost fjällretreat, en återhämtande fjällhelg med vandring och reflektion 17-19 september! Minsta deltagarantal uppnått!

Hos oss är ett retreat att andas fjälluft och logga ut. Byta vardag mot en lugn boost. Här kan du pausa, återhämta, stärka upp. Under den här helgen, som vi kallar för Outdoor Boost rätt och slätt så kombinerar vi vandring och reflektion. Vi är ute många timmar varje dag. Vi lägger tyngdpunkten på att komma ner i varv, väcka upp energin och ge plats för reflektion. Det är DU-tid, tillsammans med en liten grupp andra.

Det är hår som doftar av öppen eld, ögon som möts i samförstånd, det är vackra vyer, mjuka flöden och varma samtal till rött vin på kvällen. Det är mer blåbärspaj än grön juice, mer samtal, skratt och gemenskap än lång stilla meditation i tystnad, men visst kommer du få stunder att landa i ditt andetag. Oftast ute. I rörelse. Liten grupp ger stor känsla. Så är vårt fjällretreat!

Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar såväl som en mjuk yinyoga som passar alla.

 

Keep doing what you’re doing! Detta blir fler gånger. Jag hade höga förväntningar som ni överträffade!”

Outdoor Boost Fjällretreat 17-19 september 2021

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Tid i tystnad förekommer, men också rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Ett yinyoga pass, för att vi älskar hur det hjälper oss att sätta bitarna på plats och kroppen komma ikapp med intrycken.
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, alternativt två stycken 3-bäddsrum med enkelsängar, beroende på hus denna gruppen bor i) Allt på plats ingår.

FÖR VEM? 4 platser kvar, max 12 platser

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Du behöver inte ha förkunskaper eller ha testat yinyoga förut.

Se fram emot: En sprakande fjällnatur och glöd inifrån och ut!

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk höstnatur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande vinter. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att också du ladda inför hösten och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT 17-19/9 2021

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

16/9 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start på sitt fjällretreat. En chans att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 350 kr ingår enkel middag ingår och såklart övernattning till fredag, även transfer från stationen på vår transfertid (eftermiddag).

17/9 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation, eller godmorgon i boendet i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9.21 hämtas du redo för dagens tur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!
 • Vi äter frukost och går igenom helgens upplägg
 • Vandring ca 2,5 h med reflektionsövningar
 • Lunch: Vällagad mat hemma, eller på fjället, om vädret gör det möjligt.
 • Reflektionsövningar
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

vandringsresa sverige

18/9 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring på baksidan av Åreskutan alt Lillskutans topp, ca 16-20 km
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Yinyoga 60-75 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

19/9 Söndag

 • Frukost
 • Vandring 1,5 h
 • Lunch: Vällagad lunch hemma eller ute, + bonfire, tänk kring att elda och vara mer ute! Eldworkshop!
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning ca en månad innan evenemanget.

Anländer du torsdag em/kväll, torsdag natt + middag torsdag: 350 kr tillägg.

Ord om ledaren: Kunnig och pedagogisk, uppmuntrande och stöttande. Vilken stjärna!

Anmälan: 4 platser finns kvar, välkommen! Minsta deltagarantal uppnått!

Outdoor Boost fjällretreat 17-19/9 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension med trerätters ink vin/bubblor, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider vår 2021. Transfer inom Jämtland till platser vi eventuellt vandrar på om vi inte startar vid huset och lyxen att vara liten grupp! Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. 12 pers/ 178 kvm. 2 pers/rum, och ett 4-bäddsrum, dubbelsäng/enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng. Vi är aldrig fler än 12 anmälda deltagare. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Jeanette Åkerlöf

Jeanette är utöver att vara utbildad yogalärare  även examinerad från tränarprogrammet på GIH i Stockholm vilket ger henne en fantastiskt fin bas kring hälsa, pedagogik och träning. Hon bor permanet i Åre sedan flera år, kan sitt hemmafjäll och kommer ta dig till de bästa platserna. Hästar, hundar och tid utomhus är bland det bästa tycker Jenatte, som ser fram emot att retreata med dig i september.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Sprakande september – ja, nu skiftar naturen färg och det är gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar och springvänlig, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar september vara och många hävdar att just NU är det som allra vackrast. Och just det – inga myggor!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ, t-shirt och långärmad tröja. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att yinyoga i och hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00