fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Outdoor boost + yoga 11-13/11 – Novembervärme & Höstmys deluxe – vandring & yoga, FULLBOKAT

Den här helgen ger dig värmande vandring på mjuka stigar (kanske med snöknarr under sulorna), grundande mjuk yoga och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar, smart stabiliseringsträning såväl som mjuk yoga som passar alla.

Outdoor Boost Fjällretreat + yoga 11-13 november 2022 – deltagarantalet är nått – resan blir garanterat av!

Givet att denna resa blivit väldigt populär kommer vi göra två grupper denna helg, med nedan schema, varje grupp har max 12 deltagare, bor separat i varsitt hus och har egentligen inget med varandra att göra, annat än att ni kommer träffa samma coacher växelvis!

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft.
 • Utforskande stabilitets- och rörlighetspass, där fokus ligger på känsla i din kropp.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Yoga – flow och yinyoga
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Tännforsen – Sveriges största vattenfall!
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår.
 • Bastu!

traningsresa november 2020

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Se fram emot:

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk höst/vinternatur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande vinter. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. November är en tid där naturen förbereder sig inför kommande vinter och vila. Temperaturen sjunker, dagarna blir kortare och den första snön kanske lägger sig som ett skyddande lock över marken. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att också du ladda inför vintern och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT + yoga 11-13/11 2022

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder!  Sofia Bursjöö och Outdoor stories andra guide varvar de olika passen under helgen. 

10/11– Du kan gärna anlända och checka in torsdag kväll – många tycker det är härligt med en lugn start på sitt retreat. Välj då det alternativet i anmälan! Enkel middag ingår, såväl som transfer på vår transfertid torsdag eftermiddag.

11/11 Fredag alt söndag beroende på gruppen du är med i

 • Du vaknar i huset, eller får transfer från Åre station till boende i Sadeln när tåget ankommer vid 9. (vaknar du på tåget äter du frukost där och hämtas vandringsklädd)
 • 8.00 äter frukost i Sadeln. Efter att tågresenärer anslutit går vi igenom helgens upplägg
 • Vandring ca 2 h
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Rörelse, bli stabil, mjuk och stort rörelseomfång – mjuk träning som passar alla, inomhus
 • Reflektionsövningar
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

12/11 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring på baksidan av Åreskutan, alternativt i Ullån. Ca 1,5-2,5 h
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter, annars inne!
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Yinyoga 60 minuter + flödesskrivning 20 minuter.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

(Ovan bild tagen i december, rekordåret 2019 då snön var otroligt tidig! Vi förväntar oss inte denna mängd snö i november, men coolt vore det!)

13/11 Söndag alt fredag beroende på vilken grupp du är med i:

 • Frukost
 • Utflykt till vattenfall – mäktiga Tännforsen, Sveriges största vattenfall
 • Utefika
 • Hemma: Yogaflow, inomhus – kortare pass där vi tar med oss kraften från vattenfallet
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning innan evenemanget när minsta deltagarantal är uppnått. Ingen anmälningsavgift – om resan inte blir av betalar du noll.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.

Anmälan: Fullbokat!

Ledare: Sofia Bursjöö, Tove Tvedten, Jessica Partin

Sofia: Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad, men vill få dig att andas djupare och ta dig tid att känna MER! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Tove har länge jobbat som personlig tränare & kostrådgivare, med gruppträning och som simlärare. Sommaren 2021 blev längtan efter naturen för stor och hon flyttade upp till Åre på heltid för att läsa till fjällguide, i september examineras hon! Toves största passion är klättring, skidåkning och löpning. När hon vill varva ner, söker hon sig till naturen, gillar att bada kallt & njuta av fjället.
”Jag brinner för att inspirera andra kvinnor att hitta sin relation till naturen!”

Jessica: Vildmarksguide och Årebo som har hela berget som lekplats. Älskar kalla bad och stora upplevelser. Jessica är nyfiken, lugn och varm!

 

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Det finns således både dubbelrum och ett fyrbäddsrum. Det Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

November i Åre kan vara snöfritt, eller lite eller mycket snö på marken. Högre upp på fjället är det sannolikt att det finns snö. Tänk om vi har vintervitt fantastiskt landskap – då kan vi gå med snöskor rätt ut i terrängen! Vi låter november bli möjligheter till ljus, för vet du, Åre brukar faktiskt ha många soltimmar denna tid!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka/täckjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, varma sockor, vantar, mössa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar.

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt. (runt 9.00)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, transfern går 15.00 – så att man hinner med eftermiddagståg 15.50

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00