fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Outdoor boost + yoga 12-14/11 – Novembervärme & Höstmys deluxe, fullbokat

Den här helgen ger dig värmande vandring på mjuka stigar (kanske med snöknarr under sulorna), grundande mjuk yoga och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar, smart stabiliseringsträning såväl som mjuk yoga som passar alla.

Outdoor Boost Fjällretreat + yoga 12-14 november 2021 med Isabella Ullbors & Sofia Bursjöö, fullbokat (se annan resa samma datum!)

 • Naturen som arena. Vandring utan stress runt Åres vackra natur. Tempot anpassas efter gruppen och terrängen. Fjälluften ger kraft.
 • Utforskande stabilitets- och rörlighetspass, där fokus ligger på känsla i din kropp.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Yoga – flow och yinyoga
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Tännforsen – Sveriges största vattenfall!
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår.
 • Bastu!

traningsresa november 2020

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Se fram emot:

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk höst/vinternatur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande vinter. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. November är en tid där naturen förbereder sig inför kommande vinter och vila. Temperaturen sjunker, dagarna blir kortare och den första snön kanske lägger sig som ett skyddande lock över marken. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Ta chansen att också du ladda inför vintern och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT + yoga 12-14/11 2021

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Isabella Ullbors och Sofia Bursjöö varvar de olika passen under helgen. 

11/11– Du kan gärna anlända och checka in torsdag kväll – många tycker det är härligt med en lugn start på sitt retreat. Välj då det alternativet i anmälan! Enkel middag ingår.

12/11 Fredag

 • Du vaknar i huset, eller får transfer från Åre station till boende i Sadeln
 • Vi äter frukost och går igenom helgens upplägg
 • Vandring ca 2 h
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Rörelse, bli stabil, mjuk och stort rörelseomfång – mjuk träning som passar alla, inomhus
 • Reflektionsövningar
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

13/11 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring på baksidan av Åreskutan, alternativt i Ullån. Ca 1,5-2,5 h
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter, annars inne!
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Yinyoga 90 minuter
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion att ta med hem.

(Ovan bild tagen i december, rekordåret 2019 då snön var otroligt tidig! Vi förväntar oss inte denna mängd snö i november, men coolt vore det!)

8/11 Söndag

 • Frukost
 • Utflykt till vattenfall – mäktiga Tännforsen, Sveriges största vattenfall
 • Yoga flow
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

15.00 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning innan evenemanget när minsta deltagarantal är uppnått. Ingen anmälningsavgift – om resan inte blir av betalar du noll.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.

Anmälan: fullbokat! Se liknande resa samma datum!

Om Yogalärare Isabella Ullbors:

Isabella är yogaläraren som mår allra bäst ute i naturen, och gärna på en bräda oavsett om det är sommar eller vinter. Just nu breddar Isabella sin yogalärarutbildning med studier i kinesisk medicin/akupunktur. Med trygg hand, mjuk röst och finurligt leende guidar hon dig och din kropp till rätt energi.

yogaretreat are november

Ledare: Sofia Bursjöö

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad, men vill få dig att andas djupare och ta dig tid att känna MER! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Det finns således både dubbelrum och ett fyrbäddsrum. Det Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

November i Åre kan vara snöfritt, eller lite eller mycket snö på marken. Högre upp på fjället är det sannolikt att det finns snö. Tänk om vi har vintervitt fantastiskt landskap – då kan vi gå med snöskor rätt ut i terrängen! Vi låter november bli möjligheter till ljus, för vet du, Åre brukar faktiskt ha många soltimmar denna tid!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka/täckjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, varma sockor, vantar, mössa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och jag delar med mig av rabatt hos min partner Outnorth. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt. (8.36 alt 9.21)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00