fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
yogaretreat maj 2022 sverige

27-29/5 Outdoor boost + YOGA fjällretreat – 2 platser kvar. Nytt pris fr 3795, RESAN blir av! Sista bokningsdag 19/5!

Hos oss är ett retreat att andas fjälluft och logga ut. Byta vardag mot en lugn boost. Här kan du pausa,  återhämta, stärka upp. Under den här helgen, som vi kallar för Outdoor Boost + yoga ligger tyngdpunkten på att komma ner i varv, väcka upp energin och ge plats för reflektion. Det är DU-tid, tillsammans med en liten grupp andra. Vandring varvas med mjuk flowig yoga eller stillsam yin. Det är hår som doftar av öppen eld, ögon som möts i samförstånd, det är vackra vyer, mjuka flöden och varma samtal till rött vin på kvällen. Det är mer blåbärspaj än grön juice, mer samtal, skratt och gemenskap än lång stilla meditation i tystnad, men visst kommer du få stunder att landa i ditt andetag. Oftast ute. I rörelse. Liten grupp ger stor känsla. Så är vårt fjällretreat!

Outdoor Boost fjällretreat + yoga. Vi välkomnar dig under en långhelg, 26/27-29/5 2022,  till nytt superpris 3795 kr. Resan har nått minsta deltagarantal och blir garanterat av! 2 platser kvar!

yogaretreat maj 2022 sverige

 • Vandring
 • Reflektion
 • Mjuk flowig yoga
 • Yinoga
 • Liten grupp och hög coachnärvaro – varmt och personligt

Fjällvistelse med 100% boost för själen och med tid till att låta tankar landa!

 • Naturen som arena. Vandring runt Södra Årefjällens vackra natur. Fjälluften ger kraft.
 • Yoga i mjuka fina flöden samt tid till fördjupning. Mjukt och stabiliserande – för en vardagsstark kropp i alla situationer.
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Individuella reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Boende på fjällpensionat som vi på Outdoor stories har för oss själva. Max 12 platser.  Allt på plats ingår.
 • Enkelrum, dubbelrum, 3-4 bäddsrum finns att boka.

FÖR VEM? (max 12 deltagare) 2 platser kvar – välkommen!

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Jag har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem. Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga. Mela kommer att guida dig med säker, van och varm hand.

Fråga mig gärna om du har funderingar! hej (@) outdoorstories.se  // 072-3062618 (Sofia)

Vi fyller helgen med energigivande aktiviteter med mycket tid utomhus. God mat lagas tillsammans och äts både runt lägereld och inne i stearinljusens sken. Hela helgen är anpassad efter nattågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt. 

Deltagaren Susanna:

Outdoorboost bjöd på en helg med fjälluft där pausknappen var nedtryckt från start till slut. Ett perfekt upplägg med träning, natur, samt god mat och dryck – iklädd underställ. Lämnade helgen med ett stort leende, ny energi och tacksamhet. Så mycket välkomnande värme och inspiration. Deltagarna bjöd på sig själva och skrattkontot fick en härlig påfyllning. Det här gör jag gärna om!

Outdoor Boost + yoga Innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

26/5 Torsdag  – ankomstdag, egen tid!

14.30/17.35. Du hämtas vid Undersåkers tågstation när eftermiddagståget eller tidiga kvällståget anländer, därefter installerar du dig i ditt rum och bekantar dig med omgivningarna. I matsalen serveras en härlig enkel middag. Outdoor stories personal hälsar välkommen och ni i gänget lär känna varandra! Egen träning om du vill, kanske en tur runt pensionatet till fots eller på skidor? Torsdagen är en ”smygstart” som vi gärna bjuder på, då det underlättar att ha er på plats när vi vill dra igång fredag morgon. Samma pris för ankomst torsdag eller fredag. Middag serveras ca 18 i matsalen. Kommer du inte loss på torsdagen finns möjlighet att ansluta fredag morgon, då tar du en taxi till boendet från stationen i Undersåker och hänger med från frukost!

27/5 Fredag

 • Frukost. Intentioner – reflektionsövning.
 • Förmiddag:
 • Outdoorupplevelse 1, Vandring i fjällmiljö, ca 2 h. Reflektionsövningar.
 • Lunch: Vällagad mat hemma
 • Eftermiddag: Yoga flow 45-60 min, följs av reflektion och sedan yin 45 minuter. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

28/5 Lördag

 • Flödesskrivning & guidad meditation + kort mjuk morgonflow väcker kroppen.
 • Frukost
 • Förmiddag: Outdoorupplevelse 2. Blanktjärnsrundan i Vålådalen till turkos tjärn. Reflektionsövningar.
 • Lunch: Ute, medhavd i ryggsäck.
 • Eftermiddag: Träningspass 2 – Yinyoga 60 minuter, inomhus i vårt yogakapell. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 2 rätters middag lagas tillsammans
 • Kvällspromenad och bonfire, dessert runt elden!

29/5 Söndag

 • Frukost
 • Outdoorupplevelse, vattenfall i vårflod.
 • Yoga flow ute i närheten av fallet, om vädret bjuder upp till det. 
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • 14.00-15.00 Avslutning; Guidning till en individuell actionplan. Gemensam samling. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner.
 • Eftermiddag: Hemresa – hjälp med transport till Undersåker Station för eftermiddagståg hem!

Det bästa med helgen? Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan! Bättre än vilken spa-dag som helst. Otroligt lyhörd och kompetent tränare!

PRIS:

 • 5695 kr, del i dubbelrum – NYTT PRIS 3995 kr!
 • 5495 kr, del i trippel eller fyrbäddsrum – NYTT PRIS: 3795 kr!
 • ENKELRUM: 4500 kr

Priset är inklusive helpension i tre dagar, 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddagar fredag och lördag, all dryck (alkohol ingår), 3 vällagade luncher, 3 frukostar,  och transfer på våra transfertider, samt transfer mellan boende och fjälleder. Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare!

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum – välj dubbelrum om ni är två, välj flerbäddsrum om ni är fler!
 • RESER DU PÅ EGEN HAND MEN ÄR ÖPPEN ATT DELA RUM? Välj 3-4 bäddsrum i anmälan!
 • ENKELRUM: Några enkelrum finns.

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

Anmälan:  senast 19/5, 2 platser kvar – varmt välkommen ut, och in i avkoppling och nedvarvning!

Ledare på Outdoor Boost + yoga fjällretreat:

Mela Lithman:

Trygg, smart och fantastiskt varm yogainstruktör, tillika folkhälsovetare och nutritionist med kängorna stadigt i vetenskaplig evidens! Outdoorälskare sedan barnsben som tycker livet är bäst ute. Tillsammans med Sofia har Mela arrangerat ett stort antal träningsevent och vi ser fram emot att äntligen jobba tillsammans igen, på favoritplatsen Åre. Till vardags instruerar Mela (tok)fullbokade klasser med långa kölistor på Sats Tyresö. Hon kommer guida dig med säker hand, locka dig att bli bättre kompis med din kropp och med din yoga.

Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

 

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

 Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och vårflod. Naturen vaknar till liv, vintern rasar och ljusgrönt spirar. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden!

Utrustning: Ryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Vandringsbyxor, thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

BOENDET OCH MATEN:

Vintern och våren 2022 har Outdoor stories hyrt Edsåsens fjällpensionat! Ett boende modell större med nya möjligheter och en egen träningssal som tidigare varit ett kyrkorum! Enbart Outdoor stories gäster finns på pensionatet, och vi är max tre grupper samtidigt  – du hänger med din grupp, men kommer träffa på de andra gästerna i matsal och korridorer, vid bastu och badtunna.

Vi älskar mysigt lugn, gemenskap och tid tillsammans och tycker mycket av magin sker i erfarenhetsutbytet. Vi vill vara för oss själva men samtidigt ge fler chansen att hänga med oss. Därför blev det fjällpensionat! Hos oss är alla med på att vi är på träningsresa för att må bra, vara nyfikna, lära nytt, koppla av och njuta en smula!

Frukost och lunch serveras av Outdoor stories personal. Middagar lagar vi tillsammans – små insatser ger fint gemensamt resultat! All mat serveras i matsalen, oftast i bufféform, lagat med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Gänget som är på samma resa sitter med varandra vid långbord!

Tänk på boendet, hänget, måltiderna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och yogatema, med möjlighet att dra sig undan på egna rummet, men utan ”hotellreception-hotellrestaurang-beställa från meny”, men med personal som vill göra allt för att du ska ha det bra och trivas – då hamnar du bra. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Fjällpensionatet har rum med olika antal sängplatser, de allra flesta rummen har egen toalett och dusch, ett fåtal rum vi nyttjar har rum med toalett/dusch i korridor.

 • Alla dubbelrum har antingen dubbelsäng eller två enkelsängar
 • Trippelrummen har våningssäng + enkelsäng, fyrbäddsrum har oftast två väggfasta våningssängar.
 • Enkelrummen är mindre rum med två enkelsängar i.

Mysigt och funktionellt, det finns gemensamma utrymmen för härligt häng i två vardagsrum. Bastu x 2 i korridor, 2 badtunnor i trädgården!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Resa till oss, transfer mm:

Vi håller till på Edsåsen fjällpensionat, med stor parkering om du/ni kommer i egen bil. Tågstationen att köpa biljetter till heter Undersåker station! Pensionatet är beläget ca 15 min bilväg från Åre, ca 5 km från Undersåker Tågstation. Google maps!

 • Dagtåg från Sthlm till UNDERSÅKER  torsdag SJ med ankomst 13.49/14.29 /17.35 (och 20.35 – till sista tåget med ankomst 20.35 sker ingen transfer i Outdoor stories regi, middag löses på egen hand.
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till Undersåker  torsdag.
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – det blir tight och vi rekommenderar torsdag som ankomstdag.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – dagtåg till Undersåker, ankomst 14.29 torsdag
 • Hemresa Söndag, SJ avgång från Undersåker 16.02 // 16.30 //19.36 (obs till sista tåget 19.36 som är nattåg sker ingen transfer i Outdoor stories regi)

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Behöver du sova en extra natt (ons/sön)? Oftast kan vi hjälpa dig – 350 kr per extra natt tas då ut, du sköter din transfer och dina måltider själv om du exempelvis reser till oss med ankomst på onsdagen!

TRANSFER:

Transfer från Undersåker station hjälper vi till att lösa för alla resenärer förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag 14.40  (för tåget med ankomst 13.49-14.30. Man hinner in på Ica strandbergs för att exempelvis köpa till lite snacks/mellis för helgen)
 • Torsdag 17.40 (för tåget med ankomst 17.35) – direkt till middag!
 • Söndag ca 15.15  på avresedagen söndag, anpassat för tåg 16.02//16.30
 • TRANSFER måste föranmälas till oss, du får mer information kring detta efter anmälan till helgen, alla som anmäler får transferplats!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Undersåker ombesörjer du själv, därefter kan du haka på vår transfer på transfertiderna. Vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Ankommer du andra tider än ovan tar du taxi på egen bekostnad till Edsåsens fjällpensionat, vi rekommenderar Björn Olssons Taxi, 0647-50555. Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre/Undersåker är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

 

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00