fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

7-9/10 Outdoor foodie! Mjuk vandringshelg med tema utematlagning

 Outdoor foodie: Vandring & utomhusmatlagning 7-9 oktober 2022

Helgen för sig som vill vistas i fjällmiljö, vandra och lära dig mer om, praktisera och inspireras på temat utematlagning! 

 • Vandring utan stress runt Åres vackra natur.
 • Utematlagning på olika sätt, öppen eld, gaskök, spritkök – du lär dig mer om de olika matlagningssätten och fördelarna de har. 
 • Ingen prestationspress, upplevelse i fokus. 
 • Ett mjukt rörlighetspass i lugnt tempo, för att vi älskar hur det hjälper oss att sätta bitarna på plats och kroppen komma ikapp med intrycken.
 • Vi lagar trerätters middag, tvårätters lunch samt en brunch utomhus, äter således både utomhus och inomhus genom helgen. 
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett rum är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, alternativt två stycken 3-bäddsrum med enkelsängar, beroende på hus denna gruppen bor i) Allt på plats ingår.

Se fram emot: Många timmar ute i höstglödande fjällnatur, gott käk och lugna andetag!

Det här är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom i fantastisk natur, se mycket och skratta ofta. Med ett varierat schema ger vi dig de bästa bitarna av allt, detta i liten grupp, med tryggt ledarskap som tillsammans skapar stor känsla. Hela helgen är anpassad efter tågets tider, att resa hit hållbart och snällt mot miljön är enkelt.

Schema Outdoor foodie 7-9/10 2022

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

6/10 –  Torsdag: Du får gärna anlända och checka in torsdag kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många uppskattar en lugn start av sin fjällhelg. Torsdagen är en bra dag för att komma på plats och släppa ner axlarna. I tillägget om 350 kr ingår enkel middag och såklart övernattning till fredag, fredagsfrukost, även transfer från stationen på vår transfertid torsdag eftermiddag.

7/10 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation, eller godmorgon i boendet i Sadeln. Om ditt tåg ankommer 9, hämtas du redo för dagens ute-tur, dvs att du ätit och klätt dig för ute på tåget!
 • 8.00 frukost i Sadeln
 • När alla är på plats, presentation och vi går igenom helgens upplägg
 • Vandring med toppbestigning (totthummeln eller Förberget)
 • Lunch: Vi tar med lunchen ut på fjället, om vädret gör det möjligt.
 • Tid för återhämtning/ner från fjället.
 • Dusch, bastu.
 • Eftermiddag: Prepp inför kvällens utematlagning
 • Kort transfer till matlagningsplats
 • Kväll: 3 rätters middag lagas tillsammans utomhus i vindskydd.

8/10 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring till matlagningsplats
 • 2 rätterslunch med kokkaffe tillagas ute, gemensamt
 • Vandring fortsätter
 • Eftermiddagssnacks, häng, mys,
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 2 rätters middag lagas tillsammans.

9/10 Söndag

 • Frukost
 • Vandring 
 • Utelunch – lagas gemensamt
 • Vandring hem, tid för dusch och ihoppackning
 • Sammanfattning helgen! Vad hände, vad kände, vad lärde?

14.30 Avslutning; gemensam samling, hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, 1 st 3-rättersmiddag, 2 st 2-rättersmåltider, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre på våra transfertider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Resan betalas med faktura, ca en månad innan evenemanget.

Anländer du torsdag em/kväll, torsdag natt + middag torsdag: 350 kr tillägg.

FÖR VEM / Förkunskaper? max 12 platser

Denna resa välkomnar både tjejer och killar. Endast tjejer och killar som reser tillsammans och vill dela rum gör det, annars bor tjejer och killar separat. 

Vandring: Vandringen är lättsam men i backig miljö, vi stannar och njuter, men pausar inte lika länge och tempot är något rappare än vandringshelgerna med namn Outdoor boost fjällretreat. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2 h! Denna helg står matlagningen också i stort fokus – vi vandrar därför lite kortare.

Matlagningen: Inga krav på förkunskaper, kom som du är!

Anmälan:  +9 platser kvar, välkommen!

Outdoor foodie fjällretreat 7-9 okt 2022 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension med trerätters ink vin/bubblor, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider vår 2021. Transfer inom Jämtland till platser vi eventuellt vandrar på om vi inte startar vid huset och lyxen att vara liten grupp! Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. 12 pers/ 178 kvm. 2 pers/rum, och ett 4-bäddsrum, dubbelsäng/enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng. Vi är aldrig fler än 12 anmälda deltagare. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare:  Jessica Partin + ev ytterligare guide/matlagare

Jessica är friidrottaren som hittade sin plats på fjället, vildmarksutbildad guide som både älskar att vara på fjället och att förmedla hur du gör det bättre. Guidar sina grupper med fokus på stor inkludering och härlig gemenskap. Många skratt, härliga upplevelser och ny inspiration till framtida löpupplevelser hoppas hon ge dig! Sprallig, nyfiken och lyhörd Årebo som lagar mat ute året om!

Sjukdom/skada/Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi är självklart noga med hygien och avstånd!

Länk till bokningsvillkor!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Åre i höstskrud med glödande rött och orange. Över natten kan högsta topparna fått frost eller snö, luften är hög och klar! Alla väder är möjliga, en hel helg i tunn tröja eller skaljacka och underställ – allt har sin charm!

Obligatorisk utrustning: skaljacka/vindjacka som tål vind och eventuell nederbörd, vandringsbyxor, underställ, t-shirt och långärmad tröja. Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja/tunn dunjacka. Vantar och mössa. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!). En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Trailskor // Outdoorskor att vandra i, mjuka kläder att hemmamysa i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar. Obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 6/10 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå söderut 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 6/10 återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från/till Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, så länge du anpassar dig till våra transfertider, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget söderifrån rullar in, avresa direkt. Brukar vara 09!
 • Eftermiddag från huset i sadeln till tågstationen på avresedagen söndag, normalt 15.00

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00