fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Spring långt på sprakande septemberfjäll, del av jämtlandstriangeln 17-19/9 2021 – fullbokat!

HÄRLIG TRAILHELG, MED FOKUS PÅ LÅNGLÖPNING & UPPLEVELSE 17-19 SEPTEMBER, max 12 platser, fullbokat!

Vi har längtat efter att ta med dig på detta; en löparhelg där vi njutspringer våra pärlor i Årefjällen! I mitten av september brukar Årefjällen vara riktigt vackra. Vi väljer bort de allra brantaste sluttningarna och springer istället längre och mjukare – men fortfarande, absolut, kommer vi ta höjdmeter!

 • Del av Jämtlandstriangeln 24 km i ett långpass med lunchpaus på mitten på Blåhammarens fjällstation och alternativ sträckning tillbaka. Vi har hela dagen på oss!
 • Åreskutans baksida med Björnentriangen – eller Åreskutan runt (16-23 km)
 • Löpning invid fin kanal!
 • After run – yoga, mjuk stretch, löpteknik och coreträning kompletterar programmet som trots en hel del kilometer också är luftigt för att kunna landa i härligheten att vara en helg i Åre!
 • Vi är ute stor del av dagarna och kommer sedan hem och in till fint lyxigt skilodge på fjällsidan där vi äter och dricker gott.
 • All träning och ALLT på plats ingår i priset, så även transfer mellan fjäll och all god mat och dryck!

 

FÖR VEM?

Löparhelgen riktar sig till alla som hemma i slutet på augusti 2021 klarar att springa 15 km under ett pass med några få stopp. Att jämföra fjällöpning med löpning på platt asfalt går inte, på löparhelgen anpassas farten efter terrängen samt efter gruppen. Vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Långa stigningar blir till fina nedförssluttningar. Både tjejer och killar är välkomna på löparhelgen, målet är härliga turer och upplevelse i fokus, inga hastighetsrekord men kanske distansrekord?! Du klarar mer än du tror i fin gemenskap! 

DELTAGARRÖSTER OM VAD SOM VAR BÄST:

 • Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan!
 • Upplägget med blandning av superbra träning kontra lugn och harmoni.
 • Att få springa på fjället och träna tillsammans med likasinnade. Glädje och gemenskap. Miljöombyte och att få slippa allt ansvar kring logistik, middag etc
 • Ledaren var väldigt proffsig och fick alla deltagarna att känna sig sedda och bekräftade.

traillopning are

SCHEMA spring långt på sprakande septemberfjäll med del av jämtlandstriangeln:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

16/9 Torsdag – Om du vill landa in i lugn och ro!

Välkommen att checka in torsdag eftermiddag från kl 15.30! Du hämtas vid stationen i Åre eller parkerar egen bil (gärna samåkning) vid boendet i Sadeln.

 • 18.30 Enkel middag lagas gemensamt
 •  Kort genomgång av helgen av ledare
 • Egen tid att upptäcka närområdet!

Torsdagskvällen är halvoficiell – vi startar på riktigt fredag morgon, men många tycker det är både skönt och trevligt att vara på plats eftermiddagen innan och checka in i lugn och ro. Torsdagen, med middag och en extra natt kostar 250 kr i tillägg. Kan du inte komma loss under torsdagen är du förstås välkommen att komma med på helgen och anlända med nattåget fredag morgon, då vi startar igång helgen ”på riktigt”.

17/9 Fredag

 • Hämtning vid tåg! (Ankommer ditt tåg 9.21 har du ätit frukost på tåget och är löparklädd vid hämtning)
 • Frukost innan avfärd mot Storulvån i bil och minibuss.
 • Förmiddag: Löpning från STF Storulvån till Blåhammarens fjällstation, 12 km. 
 • Vällagad lunch på fjällstationen, här myser vi en stund och samlar kraft. Efter lunchpausen springer vi tillbaka en alternativ rutt mot Storulvån. Ca 12 km.
 • Alternativ rutt är Issjödalen-Pyramiderna, 22 km i Vålådalsfjällen – också fantastiskt vackert och mindre exploaterat. Vädret avgör!
 •  Hemresa till Åre, med stopp på Åre chokladfabrik (om vi hinner innan stängningsdags).
 • Tidig kväll: Stretch specifikt för löpare.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

18/9 Lördag

 • Sovmorgon och frukost, tillredning av dagens lunch som tas med i löparryggsäck och kommer ätas på fjället.
 • Förmiddag: Björnentriangeln // Åreskutan runt // Där det är bäst för dagen ca 16-23 km
 • Lunch: Lunch ute, vi tyar med lunchen ut i löparryggsäck!
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

13/9 Söndag.

 • Frukost
 • Vi väcker kroppen mjukt och fint med lite dynamisk rörlighet och stretch före löpturen.
 • Traillöpning kanalstigen ca 10 km
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek.
 • Sen lunch, vällagad mat hemma
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för tåg hem (tåg har avresetid ca 15.30-16.00)
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa

PRIS:

5195 kr, inklusive all träning och guidning – ledaren är med gruppen största delen av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav 2 middagar är 3-rätters, mat på fina råvaror och vällagade luncher, all dryck (vin till maten etc), tre nätters boende, transfer inne i Åre samt till och från Storulvåns fjällstation samt lunch på fjällstationen.

Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.

Ankomst torsdag eftermiddag: 5445 kr (extra natt och middag 250 kr tillägg)

Fakturan skickas  i augusti 2021 med betalning i skiftet aug/sept.

Bokningsvillkor

ANMÄLAN HÄRLIG TRAILHELG MED DEL AV JÄMTLANDSTRIANGELN 17-19 SEPTEMBER: fullbokat!

Ledare:

Natalie ”prestera med Natta” Persson:

Natalie ”Natta” Persson är personlig tränare med konditionsinriktning, löpcoach och en fantastiskt härlig person! Till vardags hjälper hon motionärer och elittränande att presetara bättre genom att skriva deras träningsplanering, samt tränar själv mot högt uppsatta mål i triathlon. Natta coachar dock också många helt vanliga människor och älskar att se andra ha kul i löparskor!  Natta är lägrets huvudcoach.

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

CORONA:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Utrustning och väderlek:

Sprakande september – ja, nu skiftar naturen färg och det är gula, orangea, gröna och röda toner i en fin mix! Luften är hög och klar och springvänlig, ibland kommer det någon millimeter snö på natten, ett vackert frosttäcke i fjärran. Friskt, klart och härligt – så brukar september vara och många hävdar att just NU är det som allra vackrast. Och just det – inga myggor!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 16/9 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 16/9 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00