fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Trail & mountainbike för tjejer, 2-4/7 2021 med Sofia Bursjöö – 10 platser kvar

Spring trail och cykla mountainbike med andra tjejer!

Njut det bästa av Åres sommarutbud! Du springer trail och cyklar roliga mountainbikleder under en aktiv långhelg i starten av juli, en träningshelg som leds till största del av Sofia Bursjöö. Du äter gott, spenderar mycket tid utomhus i rörelse och njuter av endorfinruset av att våga. Helgen är för tjejer och passar dig som gärna vill cykla mer mountainbike men inte riktigt kommit igång, och dig som kommit en bit på väg. Cykel kan tas med eller hyras på plats!

Innehåll Trail & MTB-resa för tjejer 2021:

 • Två pass om dagen, vi mixar löpning, mountainbike, mjukt rörlighetspass och styrka för bål.
 • Intropass teknik, för dig som är ovan att cykla mountainbike – du får tipsen som gör att det går galant!
 • Cykling på nybyggda mountainbikeleder med familjekaraktär – ta med egen cykel eller hyr på plats
 • Traillöpning på två olika fjäll, magiskt vackert med fin utsikt och du får löptekniktips på vägen
 • Helpension med 3-rätters middagar ink dryck. (Även vin, om du vill, ingår)
 • Boende i stort skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, allt på plats ingår.

För vem? Förkunskaper/nivå: (ny till medel – läs gärna mer i text!)

Mountainbike:  Cyklingen i Sadeln/Björnen sker mestadels på byggda cykelleder av familjekaraktär, här krävs i princip ingen förkunskap, vana cyklister kan utmana sig i eget tempo och i velodromkurvor. Turen dag 2 är lite mer utmananade, (led med delvis spång, lite mer stenar) men lita på att vi löser det tillsammans! Teknikgenomgång av positionering på cykel uppför och nerför, kurvtagning, välja väg, öva på att cykla spång. Nya till medelgoda mountainbikecyklister kommer tycka det är kul!

Löpningen: Vi springer stig och lufsar/går lugnt uppför, stannar till då och då och njuter av utsikten. Längsta turen är ca 14 km, vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Om du sprungit 10-12 km hemma i platt terräng i tempo runt 6-6.30 min/km i  klarar du löpningen fint! Åre är berg – det går inte att springa överallt! Vi genomför som en grupp och upplevelsen är i fokus, inte tid/distans!

Allt var bäst! Ett genomtänkt schema med tid för både aktivitet och vila. Fantastiska deltagare och engagerad ledare. Mycket god mat. Åkte hem med ett lyckorus!

Schema Trail och mountainbike 2-4 juli – 10 platser kvar, kom!

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Vi har begränsat mountainbikecykjlingen till 1,5 dag, för att minimera hyrkostnad!

1/7 – Vid behov kan du anlända och checka in torsdag eftermiddag/kväll – välj då det alternativet i anmälan! Enkel middag ingår.

2/7 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, om du valt att resa med tåg, körs till boende i Sadeln
 • Frukost och vi lär känna varandra, cyklar hämtas ut om de hyrts
 • Förmiddag: Intro mountainbike, teknik och hitta ditt flow! + cykling på byggda mountainbikelederna i Björnen/Sadeln
 • Vällagad lunch hemma, 5 meter från mountainbikeleden.
 • Eftermiddag: Mer mountainbike på lederna i Sadeln. 
 • Mjukt dynamiskt stretchpass efter cyklingen. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

3/7 Lördag

 •  Frukost
 • Förmiddag: Mountainbike till Byxtjärn och cykling på mountainbikeleder i Björnen. Här botar vi all form av eventuell spångest! (spångest = oro att cykla på spång). Efter passet, cykelinlämning. 
 • Lunch: vällagad lunch hemma
 • Eftermiddag: Traillöpning topptur Förberget, med vacker utsikt och både uppför och utför på fin stig och led. Ca 8 km. Avslutas ev med bad när vi springer förbi sjö!
 • Kväll: Relax och hemmamys, 2/3 rätters middag lagas tillsammans, om vädret är fint och gruppen vill gör vi en kvällshike, gör upp eld och äter desserten ute.

4/7 Söndag.

 • Frukost
 • Traillöpning ”Ravinerna runt”, alt Lillskutans topp, ca 12-14 km. 
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek. 
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg (eller nattåg, samma avresetid från lägenheten) hem!

mountainbikeleder bjornen

Den fantastiska blandningen av träning, coachning, härliga människor och god mat var det bästa. Så allt, då?! 🙂

Pris:

4595 kr, inklusive all träning och guidning, där Sofia är med dig stor del av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav middagarna är 3-rätters, två nätters boende, all dryck (vin till maten etc), transfer inne i Åre.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

ENKELRUM, 4 st finns: 5100 kr, oavsett om du ansluter torsdag eller fredag.

Cykelhyra? Rekommenderar att hyra cykel på Björnen skicenter när det börjar bli dags där vi också hoppas kunna  skrapa fram en rabatt till er!

Om coach Sofia Bursjöö:

Ägare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och mtb-tjej sedan evigheter. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

Corona:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp, rör oss inte inne i byn eller i affärer. Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Länk till bokningsvillkor!

Anmälan Trail & mountainbike 2-4 juli – 10 platser kvar

Traillöpning + Mountainbike 2-4/7 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning och coachning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, max 8 pers/ 178 kvm. Max 2 pers/rum. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Boendet i Sadeln ligger vackert och håller hög standard!

CYKELHYRA:

Har du ingen egen mtb du vill ha med dig kan du hyra cykel på plats i Åre, ca 1000-1500 kr.

RESA TILL ÅRE:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avfärd.

FRÅN STHLM:

Nattåg från sthlm, torsdag 27 aug – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 30 augusti ca kl 16 alt kl 20:00.

FRÅN GÖTEBORG:

Nattåg torsdag 27 aug, avresa ca 18, vakna i Åre strax efter 08. Nattåg från Åre, kl 20.00, framme i Göteborg ca 10:25

Du kan självklart resa även med bil och med flyg. Flyg landar i Östersund, därifrån rekommenderas tåg. Jag hjälper gärna till att sammanföra deltagare för smidiga gemensamma bokningar och samåkning!

Varmt välkommen till Åre!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00