fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Trail & mountainbike för tjejer, 1-3/7 2021 – platser kvar, deltagarantalet nått!

Spring trail och cykla mountainbike med andra tjejer! 1-3/7 2022!

Njut det bästa av Åres sommarutbud! Du springer trail och cyklar roliga mountainbikleder under en aktiv långhelg i starten av juli. Du äter gott, spenderar mycket tid utomhus i rörelse och njuter av endorfinruset av att våga. Helgen är för tjejer och passar dig som gärna vill cykla mer mountainbike men inte riktigt kommit igång, och dig som kommit en bit på väg. Cykel kan tas med eller hyras på plats!

Innehåll Trail & MTB-resa för tjejer 2022:

 • Två pass om dagen, vi mixar löpning, mountainbike, mjukt rörlighetspass och styrka för bål.
 • Intropass teknik, för dig som är ovan att cykla mountainbike – du får tipsen som gör att det går galant!
 • Cykling på nybyggda mountainbikeleder med familjekaraktär + svårare – ta med egen cykel eller hyr på plats
 • Traillöpning på två olika fjäll, magiskt vackert med fin utsikt och du får löptekniktips på vägen
 • Helpension med 3-rätters middagar ink dryck. (Även vin och bubblor, om du vill, ingår)
 • Boende i stort skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, (ett flerbäddsrum) 

För vem? Förkunskaper/nivå: (ny till medel – läs gärna mer i text!)

Mountainbike:  Cyklingen i Sadeln/Björnen sker mestadels på byggda cykelleder av familjekaraktär, här krävs i princip ingen förkunskap. Vana cyklister kan utmana sig i eget tempo och i velodromkurvor, samt på vissa leder som har stenpartier. Givet att vi är på samma plats i stort erbjuds frihet att ta egen sväng! Turen dag 2 är lite mer utmananade, (led med delvis spång, lite mer stenar) men lita på att vi löser det tillsammans! Teknikgenomgång av positionering på cykel uppför och nerför, kurvtagning, välja väg, öva på att cykla spång. Nya till medelgoda mountainbikecyklister kommer tycka det är kul!

Löpningen: Vi springer stig och lufsar/går lugnt uppför, stannar till då och då och njuter av utsikten. Längsta turen är ca 14 km, vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Om du sprungit 10-12 km hemma i platt terräng i tempo runt 6-6.30 min/km i  klarar du löpningen fint! Åre är berg – det går inte att springa överallt! Vi genomför som en grupp och upplevelsen är i fokus, inte tid/distans!

Allt var bäst! Ett genomtänkt schema med tid för både aktivitet och vila. Fantastiska deltagare och engagerad ledare. Mycket god mat. Åkte hem med ett lyckorus!

Schema Trail och mountainbike 1-3 juli – välkommen du med!

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Vi har begränsat mountainbikecykjlingen till 1,5 dag, för att minimera hyrkostnad!

30/6Torsdag. Vill du kan du anlända under torsdagen, många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Vakna i huset, äta frukost och ja, vara på plats helt enkelt! Enkel middag ingår, ni lagar gemensamt. Extra natt, transfer och middag, frukost fredag morgon för 350 kr. Du väljer ankomstdag torsdag i anmälan!

1/7 Fredag – på två hjul

 • Vaknar du på tåget äter du frukost där och klär dig för cykling. Du hämtas med bil på Åre tågstation.
 • 8.00 Frukost i Sadeln om du vaknat där. Efter att tågresenärer anslutit har vi kort genomgång, lär känna varandra, cyklar hämtas ut om de hyrts.
 • Förmiddag: Intro mountainbike, teknik och hitta ditt flow! + cykling på byggda mountainbikelederna i Björnen/Sadeln
 • Vällagad lunch hemma, 5 meter från mountainbikeleden.
 • Eftermiddag: Mer mountainbike på lederna i Sadeln. Vi utmanar oss utför och på spång.
 • Mjukt dynamiskt stretchpass efter cyklingen. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, om vädret är fint och gruppen vill gör vi en kvällshike, gör upp eld och äter desserten ute.

2/7 Lördag – Vi både cyklar och springer på fjäll

 •  Frukost
 • Förmiddag: Mountainbike till Byxtjärn och cykling på mountainbikeleder i Björnen. Här botar vi all form av eventuell spångest! (spångest = oro att cykla på spång). Efter passet, cykelinlämning. 
 • Lunch: vällagad lunch, inne eller utomnhus beroende på väder.
 • Eftermiddag: Traillöpning topptur med vacker utsikt och både uppför och utför på fin stig och led. Ca 6-10 km. Förra året var det pangväder, då gjorde vi löpningen lite kortare och hade tid att bada i Ullån bland klippformationer, efter ett kort mjukt yogapass. Vi tar dagen som den kommer, helt enkelt!
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

4/7 Söndag.

 • Frukost
 • Traillöpning Lillskutans topp, Mullfjället eller Välliste, ca 10-13 km. 
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • Eftermiddag: Något tidigarelagd transfer till Åre by med möjlighet att strosa omkring där och se sig omkring. Hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagstå/kvällståg hem.

mountainbikeleder bjornen

Den fantastiska blandningen av träning, coachning, härliga människor och god mat var det bästa. Så allt, då?! 🙂

Pris:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, där coachen är med dig stor del av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav middagarna är 3-rätters, två nätters boende, dryck till maten (vin, bubblor etc), transfer inne i Åre.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Cykelhyra? Rekommenderar att hyra cykel på Björnen skicenter då det ligger nära boendet. Hyr du cykel inne i Åre ansvarar du själv för att hämta och lämna denna, eller ordna så att de kan transportera cykeln till vårt boende!

TRAILPASS: Kostar 200 kr, köps via Skistar på webb och kan laddas på hemma på befintligt skistarpass, eller köpas på plats. Du ansvarar själv för att ha giltigt trailpass.

Om coach Sofia Bursjöö & Jessica Partin:

Ägare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och mtb-tjej sedan evigheter. Jag brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad!

Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning. Cykelguide och löparguide som njuter av fjället alla årstider, om vintern toppturar hon och jobbar internationellt som guide. Jessica leder dig med lugn hand och älskar att inspirera till mer fjälliv! Inkluderande, nyfiken och sprallig!

Länk till bokningsvillkor!

Anmälan Trail & mountainbike – kom med! 8 platser kvar, helgen kommer att genomföras enligt plan!

Traillöpning + Mountainbike 1-3/7 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt är kortbetalning på webb eller faktura, betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning och coachning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Boendet:

Du bor i fint skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har hög standard med  3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Boendets sängplatser fördelas ut allteftersom, kompisar som reser tillsammans har förtur till dubbelsängsrum. Priset är detsamma oavsett sängplats, givet att vi vistas väldigt lite tid i säng – och alla har tillgång till hela huset i övrigt.

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och fjällblomster i blom. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara varmt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning: Cykelbyxor, gärna med padding i grenen, handskar, ev knäskydd om du vill, cykelhjälm, skor. Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (fodrade och icke-fodrade) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att  hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 9/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 9/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler sällskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in ca 08.58, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Varmt välkommen till Åre!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00