fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

19-21/8 Trail & Mountainbikehelg för tjejer, intronivå, Åre – flera platser kvar

Träningsresa mountainbike och löpning, intronivå, 19-21 augusti för tjejer i Åre!

I Åre har det de senaste åren satsats på mountainbike, det ska vi tillsammans nyttja under en långhelg i augusti! Du springer trail och cyklar roliga mountainbikleder under en aktiv långhelg. Du äter gott, spenderar mycket tid utomhus i rörelse och njuter av endorfinruset av att våga. Helgen är för tjejer och passar dig som gärna vill cykla mer mountainbike men inte riktigt kommit igång, och dig som kommit en bit på väg. Cykel kan tas med eller hyras på plats!

Innehåll Trail & MTB-resa för tjejer 2021:

 • Två pass om dagen, vi mixar löpning, mountainbike, mjukt rörlighetspass och styrka för bål.
 • Intropass teknik, för dig som är ovan att cykla mountainbike – du får tipsen som gör att det går galant!
 • Cykling på nybyggda mountainbikeleder med familjekaraktär – ta med egen cykel eller hyr på plats
 • Traillöpning på två olika fjäll, magiskt vackert med fin utsikt och du får löptekniktips på vägen
 • Helpension med 3-rätters middagar ink dryck. (Även vin, om du vill, ingår)
 • Boende i stort skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår.

För vem? Förkunskaper/nivå: (ny till medel – läs gärna mer i text!)

Mountainbike:  Cyklingen i Sadeln/Björnen sker mestadels på byggda cykelleder av familjekaraktär, här krävs i princip ingen förkunskap, vana cyklister kan utmana sig i eget tempo, på tuffare leder och i velodromkurvor. Turen dag 2 är lite mer utmanande, (led med delvis spång, lite mer stenar) men lita på att vi löser det tillsammans! Teknikgenomgång av positionering på cykel uppför och nerför, kurvtagning, välja väg, öva på att cykla spång. Nya till medelgoda mountainbikecyklister kommer tycka det är kul! Vi övar och skapar trygghet!

Löpningen: Vi springer stig och lufsar/går lugnt uppför, stannar till då och då och njuter av utsikten. Längsta turen är ca 14 km, vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Om du sprungit 10-12 km hemma i platt terräng i tempo runt 6-6.30 min/km i  klarar du löpningen fint! Åre är berg – det går inte att springa överallt! Vi genomför som en grupp och upplevelsen är i fokus, inte tid/distans!

Allt var bäst! Ett genomtänkt schema med tid för både aktivitet och vila. Fantastiska deltagare och engagerad ledare. Mycket god mat. Åkte hem med ett lyckorus!

Schema Trail och mountainbike 19-21 augusti – max 12 platser

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! Vi har begränsat mountainbikecykjlingen till 1,5 dag, för att minimera hyrkostnad!

18/8 – Många tycker det är skönt att anlända torsdag eftermiddag/kväll. Du kan liugnt installera dig och kolla in omgivningarna. Enkel middag, övernattning mellan torsdag och fredag samt frukost fredag, 350 kr tillägg, – välj då det alternativet i anmälan!

19/8 Fredag

 • Du hämtas med bil på Åre tågstation, om du valt att resa med tåg, körs till boende i Sadeln. Du har ätit frukost på tåget och klätt dig för cykling!
 • Sadeln 8.00 Frukost.
 • Vi lär känna varandra, cyklar hämtas ut om de hyrts
 • Förmiddag: Intro mountainbike, teknik och hitta ditt flow! + cykling på byggda mountainbikelederna i Björnen/Sadeln
 • Vällagad lunch hemma, 5 meter från mountainbikeleden.
 • Eftermiddag: Mer mountainbike på lederna i Sadeln. 
 • Mjukt dynamiskt stretchpass efter cyklingen. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans (hälften av gänget lagar idag, andra hälften i morgon, enkelt och gott efter recept!)

20/8 Lördag

 •  Frukost
 • Förmiddag: Mountainbike till Byxtjärn och cykling på mountainbikeleder i Björnen. Här botar vi all form av eventuell spångest! (spångest = oro att cykla på spång). Efter passet, cykelinlämning. 
 • Lunch: vällagad lunch hemma
 • Eftermiddag: Traillöpning topptur Förberget, med vacker utsikt och både uppför och utför på fin stig och led. Ca 8 km. Avslutas ev med bad när vi springer förbi sjö!
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

21/8 Söndag.

 • Frukost
 • Traillöpning ”Ravinerna runt”, alt Lillskutans topp, ca 12-14 km. 
 • Lunch, vällagad mat hemma
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek. 
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg (eller nattåg, samma avresetid från lägenheten) hem!

mountainbikeleder bjornen

Den fantastiska blandningen av träning, coachning, härliga människor och god mat var det bästa. Så allt, då?! 🙂

Pris:

4995 kr, inklusive all träning och guidning, där Sofia är med dig stor del av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav middagarna är 3-rätters, två nätters boende, all dryck (vin till maten etc), transfer inne i Åre.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Cykelhyra? Rekommenderar att hyra cykel på Björnen skicenter då det ligger nära boendet. Hyr du cykel inne i Åre ansvarar du själv för att hämta och lämna denna, eller ordna så att de kan transportera cykeln till vårt boende!

TRAILPASS: Kostar 200 kr, köps via Skistar på webb och kan laddas på hemma på befintligt skistarpass, eller köpas på plats. Du ansvarar själv för att ha giltigt trailpass.

Vid händelse av skada/sjukdom innan avresa:

Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Anmälan Trail & mountainbike 19-21 augusti –  + 8 platser kvar

Om coach Jessica Partin:

Utbildad Fjälledare/Vildmarksguide från Åre vildmarksutbildning. Cykelguide och löparguide som njuter av fjället alla årstider, om vintern toppturar hon och jobbar internationellt som guide. Jessica leder dig med lugn hand och älskar att inspirera till mer fjälliv! Inkluderande, nyfiken och sprallig!

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Boendet i Sadeln ligger vackert och håller hög standard!

Utrustning och väderlek:

Varma kvällar och grön natur. Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt.

Resa till oss:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avfärd.

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 18/8 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå ca 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 18/8 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Varmt välkommen till Åre!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00