fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

11/12-14/8 Trailhelg springa långt på sommarfjäll! – platser kvar

Vi har längtat efter att återigen ta med dig på detta; en löparhelg där vi njutspringer våra pärlor i Årefjällen! I augusti brukar Årefjällen vara riktigt vackra med blomster på bergen och upptorkade stigar. Vi väljer bort de allra brantaste sluttningarna och springer istället längre och mjukare – men fortfarande, absolut, kommer vi ta höjdmeter!
Deltagarantalet är nått, resan blir garanterat av! 5 platser kvar, knip en senast 7/8!

Långlöpning & upplevelse på sommarfjäll, se fram emot detta 12-14 augusti:

 • Del av Jämtlandstriangeln 24 km i ett långpass med lunchpaus på mitten på Blåhammarens fjällstation och alternativ sträckning tillbaka. Vi har hela dagen på oss!
 • Åreskutans baksida med Björnentriangeln – eller Åreskutan runt (16-23 km)
 • Löpning med möjlighet till fjälltjärnsbad / forsbad
 • After run – mjuka dynamiska rörelser ger dig avslappning i löparmuskler.
 • löpteknik och coreträning kompletterar programmet som trots en hel del kilometer också är luftigt för att kunna landa i härligheten att vara en helg i Åre!
 • Flexibel start, kom hit torsdag eftermiddag och installera dig i lugn och ro, eller starta fredag morgon när nattåget rullar in i byn.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum, allt på plats ingår. Bastu och nära bad.
Vi är ute stor del av dagarna och kommer sedan hem och in till fint lyxigt skilodge på fjällsidan där vi äter och dricker gott.
All träning och ALLT på plats ingår i priset, 5195 kr, så även transfer mellan fjäll (tur-retur Storulvån mm) och all god mat och dryck!

FÖR VEM? Förkunskaper?

Löparhelgen riktar sig till alla som hemma i slutet på juli klarar att springa 15 km under ett pass med några få stopp. Att jämföra fjällöpning med löpning på platt asfalt går inte, på löparhelgen anpassas farten efter terrängen samt efter gruppen. Vi kommer pausa och hämta andan/sänka pulsen flertalet gånger under turerna. Långa stigningar blir till fina nedförs-sluttningar. Både tjejer och killar är välkomna på löparhelgen, målet är härliga turer och upplevelse i fokus, inga hastighetsrekord men kanske distansrekord?! Du klarar mer än du tror i fin gemenskap! Det kommer ges utrymme att springa på i mindre gruppers gemensamma tempo bitvis av sträckorna, sedan återsamlas vi igen.

DELTAGARRÖSTER OM VAD SOM VAR BÄST:

Sammantaget hur välordnat det var. Energin, upplevelsen, träningsglädjen, vacker miljö, god mat, fantastisk grupp… hela känslan!
Upplägget med blandning av superbra träning kontra lugn och harmoni.
Att få springa på fjället och träna tillsammans med likasinnade. Glädje och gemenskap. Miljöombyte och att få slippa allt ansvar kring logistik, middag etc

Ledaren var väldigt proffsig och fick alla deltagarna att känna sig sedda och bekräftade.

SCHEMA spring långt på sommarfjäll med del av jämtlandstriangeln:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

11/8 Torsdag – Om du vill landa in i lugn och ro!

Välkommen att checka in torsdag eftermiddag från kl 15.30! Du hämtas vid stationen i Åre eller parkerar egen bil (gärna samåkning) vid boendet i Sadeln.

 • 18.30 Enkel middag lagas gemensamt
 •  Kort genomgång av helgen av ledare
 • Egen tid att upptäcka närområdet!

Torsdagskvällen är halvofficiell – vi startar på riktigt fredag morgon, men många tycker det är både skönt och trevligt att vara på plats eftermiddagen innan och checka in i lugn och ro. Torsdagen, med middag och en extra natt kostar 250 kr i tillägg. Kan du inte komma loss under torsdagen är du lika välkommen att anlända fredag morgon, då vi startar igång helgen ”på riktigt”.

12/8 Fredag

 • Frukost serveras kl 8 i boendet i Sadeln.
 • 9.01 När nattåget rullar in hämtar vi eventuella deltagare som sovit på tåget, är du en sådan har du ätit frukost på tåget och är löparklädd vid hämtning, vi åker och lämnar av packning etc och åker sedan vidare till dagens destination Storulvån.
 • Avfärd mot Storulvån i bil och minibuss.
 • Förmiddag: Löpning från STF Storulvån till Blåhammarens fjällstation, 12 km. 
 • Vällagad lunch på fjällstationen, här myser vi en stund och samlar kraft. Efter lunchpausen springer vi tillbaka en alternativ rutt mot Storulvån. Ca 12 km.
 • Alternativ rutt är Issjödalen-Pyramiderna, 22 km i Vålådalsfjällen – också fantastiskt vackert. Vädret avgör!
 •  Hemresa till Åre, med stopp på Åre chokladfabrik (om vi hinner innan stängningsdags), eller så prioriterar vi badstopp – beroende på väder!
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans

13/8 Lördag

 • Sovmorgon och frukost, dagens lunch tas med i löparryggsäck och kommer ätas på fjället.
 • Förmiddag: Björnentriangeln // Åreskutan runt // Där det är bäst för dagen ca 16-23 km
 • Lunch: Lunch ute
 • Kväll: Relax och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Kanske ett bad i fjälltjärn?

14/8 Söndag.

 • Frukost
 • Vi väcker kroppen mjukt och fint med lite dynamisk rörlighet och stretch före löpturen.
 • Traillöpning kanalstigen ca 6-8 km
 • Träning styrka: All about abs, ett träningspass där vi fokuserar på att stärka bål samt fylla på ditt övningsbibliotek.
 • Sen lunch, vällagad mat hemma
 • 15.00 Avslutning; gemensam samling. Hjälp med transport till Åre Station för tåg hem (tåg har avresetid ca 15.30-16.00)
 • Eftermiddag: Möjlighet att göra Åre by, i samband med avresa

PRIS:

5195 kr, inklusive all träning och guidning – ledaren är med gruppen största delen av helgen, lyxen att vara en liten grupp om max 12 personer, helpension tre dagar varav 2 middagar är 3-rätters, mat på fina råvaror och vällagade luncher, all dryck (vin till maten etc), tre nätters boende, transfer inne i Åre samt till och från Storulvåns fjällstation samt lunch på fjällstationen.

Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum-ish, (beroende på vilket hus av tre gruppen bor i finns antingen ett rum som är 4-bäddsrum, där alltså fyra personer bor, eller två 3-bäddsrum, utöver dubbelrummen) allt på plats ingår.

Ankomst torsdag eftermiddag: 5445 kr (extra natt och middag 250 kr tillägg). Betalning i webshop eller med faktura, ca 4 veckor innan helgen!

Bokningsvillkor

ANMÄLAN HÄRLIG TRAILHELG MED DEL AV JÄMTLANDSTRIANGELN 12-14 Augusti: 5 platser kvar, deltagarantalet är nått, resan blir av!

Springa långt på sommarfjäll - för tjejer och killar 12-14/8 2022 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura eller betalning i webshop, betaldatum ca 3 veckor innan evenemanget. Möjlighet finns att anlända torsdag eftermiddag/kväll, i övrigt är helgen anpassad efter nattågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre och andra platser. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet om 178 kvm. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt! Kompisar som reser tillsammans läggs i dubbelsäng!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura eller med kort i webshop. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar /skickar betallänk med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Sofia Bursjöö

Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och fd elitalpinist. Sofia vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Hon kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad! Sofia har grundat bolaget och jobbar året runt med Outdoor stories!

Ev tillkommer ytterligare löpcoach någon av dagarna!

Boendet:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 5 eller 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar. Sovrummen fördelas allt eftersom, resesällskap som reser tillsammans läggs i dubbelsäng. Endast tjejer och killar som reser tillsammans och redan känner varandra läggs i samma rum.

Utrustning och väderlek:

Augusti, då blommar det fortfarande i fjällen – och oftast är det torrt, grönt och härlig temperatur nu och med betydligt färre mygg än i juli. Vattnet räknas som varmare än kallbad, turisterna har nästan lämnat och ja, vi kan säga att det är en ljuvlig tid!

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights, (shorts och långa) långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Kanske keps? Solbrillor! Mjuka kläder att mysa och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00