fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Traillöpning, fjäll och Islandshäst 18-20 juni 2021 med Sofia Bursjöö, 8 platser kvar

TRAILLÖPNING med långpass, fjällupplevelser och halvdag på Islandshäst I ÅRE 18-20 JUNI 2021 – 8 PLATSER KVAR.

Ta tre härliga grejer som är fantastiska var för sig. Sedan lägger du samman dem under en helg i juni i magisk fjällmiljö. Detta är en efterlängtad kombination med traillöpning i vackert fjällandskap och att uppleva fjällsidan från hästryggen. Vi springer och njuter av vidder, fjälluft och att vara närvarande. Vi andas och pausar och doppar oss i fjällsjö. Mjuk yogaliknande rörlighetsträning  kompletterar programmet. Mer än halvvägs in i juni är dagarna långa och högt uppe på berget ligger förmodligen snön kvar.

 • Löpning på den vackra långturen Issjödalen/Pyramiderna, 22 km (heldagstur med stopp för lunch och fjällmeditation)
 • Dessert ute runt eld
 • Turridning på Islandshäst på fjällsidan, halvdag på hästryggen (en heldag i hästarnas miljö).
 • Yinyoga
 • 3-rätters middagar ink dryck.
 • Löpning längs fjällsida och forsande fjällbäck och såklart ett fjällbad (om du vill)
 • Paus och energi in
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum, allt på plats ingår. 2 enkelrum finns.

Fokus hos Outdoor stories ligger i upplevelsen. Vi släpper prestige, ser varandra med mjuka och varma ögon och tar oss an utmaningarna naturen ger oss tillsammans. Det blir glittrande ögon och stora leenden, kanske en och annan förflyttad gräns och väldigt stor gemenskap i vår grupp. 

FÖR VEM?

Löparresan är för kvinnor! Man kan resa ensam, eller med vän/bekant/arbetskompis etc!

VAD Springer vi i för TEMPO? Förkunskaper i löparskor och till häst?

– Att springa i fjällterräng är annorlunda mot asfalt. Jag vill inte ange en precis minuter per kilometer-tid. Under två dagar med löpning kommer vi springa ca 35 km, varav ett pass är ett långpass om 22 km i kuperad terräng. Vi kommer att pausa, men du behöver ändå klara mängden. Om du hemma klarar att springa 15 km med stopp då och då, samt springer mellan 2-5 mil/vecka under en regelbunden tid kommer du klara denna helgen bra! Vi samlar på upplevelsen och gör det tillsammans!

Ridningen: Du ska ha ridit förut och känna dig hyfsat trygg eller åtminstone inte rädd att sitta på hästryggen. Du behöver inte vara aktiv ryttare, du kan således ha ”varit eller inte varit hästtjej i din ungdom”, det är helt okej. Guiden anpassar efter oss!

Det bästa? Att jag fick träna mycket, utmana mig själv utan att känna att det var i jämförelse mot andra utan bara mot mig själv. Hela konceptet med liten grupp och att alla blev så inkluderade. God mat och att vi blev så ompysslade!

oparlager 2021 sverige

Trail fjäll och islandshäst 18-20/6:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

17/6 – Torsdag – Att anlända torsdag är något vi starkt rekommenderar denna helg, då fredagen är en lång dag ute. Du gör som det passar dig bäst. Många tycker det är en härligt lugn start att vara på plats dagen innan vi startar ”på riktigt”. Enkel middag ingår, självservering!  Kvällspromenad runt Sadeln där vi bor, tid att landa och god natts sömn i riktig säng inför fredagens långpass i löparskor.

18/6 Fredag – heldag ute i löparskor på fjäll. Issjödalen och pyramiderna 22 km!

 • Nattåget rullar in – antingen vaknar du på det, eller i huset i Sadeln.
 • Du hämtas på Åre tågstation, körs till boende i Sadeln, vi äter frukost och lär känna varandra. Packar lunchen med oss i löparryggsäck.
 • Förmiddag: Transfer till Vallbo (ca 1 h), där dagens långpass startar. Vi springer från lågland till högland.
 • Lunch intas inne i issjödalen, här tar vi en längre paus och känner lugnet, andas och sänker tempot i en fjällmeditation innan vi så småningom springer vidare och tillbaka genom fantastiskt landskap där inlandsisen skapat pyramidformer.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans, hälften av gänget fixar – andra hälften fixar kvällen därpå.

loparlager are sverige

19/6 Lördag – till fjälls på hästryggen, halvdagsritt 

 • Sovmorgon och frukost, transport till turridning.
 • Turridning Islandshästar. Efter frukost lämnar vi boendet för transport till stallet och hästarna. Där blir alla tilldelade en häst och dagen med flocken i Huså startar. Turridning och samspel med hästarna. Reflektionsövningar, vara i nuet, lunch och fika utomhus. Efter halvdagsritt görs hästarna iordning och tidig kväll/sen eftermiddag går transport tillbaka till Sadeln.
 •  Yinyoga/after horse-stretch;  30 minuter (gruppen delas i två), inomhus
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Dessert intas ute om vädret tillåter runt en bonfire!

20/6 Söndag: Spring – rör dig mjukt – spring!

 • Lång och härlig frukost
 • Löpning ca 6 km till plats för mjukt rörlighetspass som utmanad din balans och styrka. Efter träningspasset kanske du vill hoppa i fjälltjärnen som du ser på bild här ovan? Annars skrattar du åt en nyvunnen väns entusiasm. Löpning ca 6 km hem igen!
 • Vällagad lunch hemma.
 • Egen tid / tid för reflektion / BARA VARA! Coachen är med, tid att gå igenom grejer vi pratat om, individanpassa en styrkeövning etc!
 • 15.00 Gemensam avslutning och transfer ner till Åre station

Så bra med personliga tekniktips i stunden tillsammans med gemensamma genomgångar(och påminnelser) inför olika utmaningar. Gav så mkt positivt till upplevelsen att förbättras och känna mig mer bekväm tekniskt. Sofia har en fin förmåga att leda en grupp i positiv riktning och bygga en peppande/tillåtande stämning. Jag kommer tillbaka!

Frågor? kontakta oss på hej @ outdoorstories.se eller på telefon 0723062618 (Sofia)

PRIS:

5495 kr, inklusive all träning och guidning, halvdags ridning på Åreskutans baksida, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer till långpass och inne i Åre på angivna tider och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturan skickas med betaldtaum ca 2 veckor innan helgens genomförande.

Ankomst torsdag em/kväll, med extra natt: 350 kr tillägg.

ENKELRUM: Det finns 2 bokningsbara enkelrum kvar på denna resa. Vid bokning av enkelrum ingår torsdagsnatten!

ANMÄLAN: 8 platser kvar

TRAIL, fjäll + Islandshäst 17/18 -20/6 2021 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 7, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, turridning halvdag, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet, max 8 pers/ 178 kvm. Max 2 pers/rum. Sängarna är antingen dubbelsäng, enkelsäng, våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Beskriv helt kort din hästvana och om du har några önskemål kring turridningen/typ av häst!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Ledare:

Sofia Bursjöö:

Grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018, tidigare var skärgården och Ingarö hemma. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Boendet:

Vi fördelar gruppen på två hus, vardera 178 kvadratmeter, max 2 pers/rum, det finns också två enkelrum att boka. 

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt, och vi har adderat ett extra hus, så att ni max är 8 personer på 178 kvm.

Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Middagar och matintag löser vi så att ni sitter separerat! Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Ljusa kvällar och nenongrönt spirande växtliv.   Vädret kan vara milt och somrigt, eller lite friskt och ombytligt som en vårdag.

Utrustning: Löparryggsäck/löparväst, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ tunn fleecetröja. Löpartights,  långärmad och kortärmad tröja, thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Löparskor av trailtyp, med kraftigt mönster. Mjuka kläder att hänga i. Ridhjälm finns att låna, men det är bra om du har skor med klack! Tunna vantar och mössa/pannband. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 17/6 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 17/6 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema.

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00