fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

31/5-2/6 Träningshelg: Fjällfys, mys & bubbel – platser kvar!

31/5-2/6 Träningshelg: Fjällfys, mys & bubbel! 12 platser finns!

På träningsresan fjällfys, vandring, mys och bubbel plockar vi upp ditt träningsintresse och ger med dig ny kunskap, några riktigt sköna och smarta träningspass som ger dig nycklar framåt i din träning – allt detta gör vi i fjällmiljö däör vi också får vandra och ta oss upp på fjäll!  En svårslagen kombination för dig som gillar fjäll och träning, helt enkelt. Här finns tid för eftertanke och att komma ner i varv, tid att umgås eller ta sig egen tid och pausa vardagen hemma för en stund.

Vad du kan förvänta dig av helgen:

Den här helgen har samma helhetstänk som vanligt, där vi tränar i prestigelös och prestationsfri miljö! Vi har vandring och flera träningspass – allt för att ge dig FJÄLLTID men också nycklar till olika målsättningar som exempelvis att vara skadefri men lyfta tyngre, kunna både springa och gymma, eller bara må bra. I liten grupp finns stor möjlighet att ställa frågor och få ut det mesta. Den här helgen kan du träna dig trött, men det är inget boot camp, utan en härlig helg i rörelse med både styrketräning och vandring!

Se fram emot 31/5-2/6  2024

 • Träning utomhus med stort fokus i vacker fjällmiljö
 • Styrkepass med syfte att minska svaga länkar
 • Lär dig mer om träningsprinciper och hur du lägger en hållbar träningsplanering
 • Vi tränar med kettlebells, gummiband, vikter, stång, hantlar, och skidbackens lutning, ingen löpning!
 • Hög coachnärvaro, personligt och proffsigt, mycket tid för frågor. Max 12 deltagare/ coach
 • Vandring x 2, häng vid eld, utelunch och tid för återhämtning
 • 3-rätters på kvällarna, med bubbel och mys
 •  Mycket tid för frågor

För vem? max 12 deltagare.

Den här träningsresan välkomnar tjejer som längtar efter inspiration och kunskap till sin träning. Du ska klara av att vara utomhus i rörelse i skiftande terräng i 2 h med stopp och det är bra om du har lite tidigare erfarenhet av styrketräning (du behöver inte träna på gym!). Hos oss är en vanlig motionär norm, och vi utmanar alla där de befinner sig! Kom som du är, kom med en vän, ta med en kollega eller på egen hand, många reser utan sällskap till oss! Tove och Sofia vill ge dig nycklar till ny potential. Utomhustiden på fjället är inte konditionspass, men terrängen kan vara utmanande. Därför är det bra om du är nyfiken på eller vet att du gillar att hänga i fjällmiljö, och du – det kan betyda att spendera 45 min leendes mot solen med otrolig utsikt i en paus på fjälltopp. Häng i litet gäng, med skratt och fina samtal är också viktigt! Vi tränar med kettlebells, gummiband, vikter, stång, hantlar, och skidbackens lutning, ingen löpning!

 

Tack för  en alldeles alldeles underbar helg! Så fint att få träna, landa, njuta. Och få med sig verktyg hem. Har rekommenderat er till alla! /Karin

PRIS:

 • Ankomst. fredag morgon: 6595 kr

 • Ankomst Torsdag eftermiddag: 6995 kr (400 kr i tillägg ger transfer från eftermiddagståg, middag, extra natt och fredagsfrukost)

Priset är inklusive:

All guidning och träning, helpension i tre dagar, boende i fint skilodge på fjällsidan som har dubbelrum/flerbäddsrum, 3-rättersmiddag fredag och lördag, all dryck i huset vi bor i (alkohol ingår), 3 lunch, 2-3 frukostar, snacks och mellis och transfer på våra transfertider till tåg, samt transfer mellan boende och fjälleder vid behov.Inkluderar också lyxen att vara en liten grupp om max 12 deltagare.

Resan till och från Åre ingår ej.

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge samtliga dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum! Många reser på egen hand till oss, det går också fint!

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

ANMÄLAN:  11 platser kvar – nyöppnad!

Fys, mys, yoga o bubbel 6-8 sept 2024

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! ! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura. Fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Vi rekommenderar att anlända torsdag eftermiddag/kväll. Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Ibland är det aktuellt med samåkning, det är bra och härligt för för oss att veta varifrån du reser!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre enligt tider på webb i flik anmälan resetider. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. 12 pers/ 178 kvm. 2 pers/rum, och ett 4-bäddsrum, dubbelsäng/enkelsäng/våningssäng. Personer som känner varandra och reser tillsammans hamnar främst i dubbelsäng. Vi är aldrig fler än 12 anmälda deltagare. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om Du skulle råka ut för förhinder/skada som gör att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Schema Träningshelg i Åre. Det blir fys, det blir mys, det blir fjäll och bubbel!

Dagsaktiviteterna eller turerna kan komma att flyttas runt/ändras beroende på väder! Sofia är med gruppen större delen av helgen!

30/5  Torsdag – Landa in i lugn och ro

Många tycker det är härligt att vara på plats och smyga igång sin träningshelg, hinna kika på omgivningarna och landa i lugn och ro innan vi drar igång fredag morgon/fm. Enkel middag ingår! – Du kan anlända torsdag eftermiddag/kväll – välj då det alternativet i anmälan!

31/5 Fredag – vi tränar och fjällar!

 • Du vaknar antingen på Nattåget eller i boendet i Sadeln. Om du vaknar på tåget äter du frukost där, klär dig för ute och kommer upp till Sadeln efter att tåget når Åre station.
 • 8.00 Frukost i huset i Sadeln om du vaknar där!
 • Efter att tågresenärerna ankommit drar vi igång helgen, lär känna varandra samt går igenom helgens upplägg.
 • Förmiddag och lunch: Fjällhike med reflektion – vi tar oss på bästa sätt ut i fjällmiljön.  Outdoor stories guide väljer bästa turen för dagen. Lunch: Vi äter vår medhavda matsäck ute, om vädret tillåter. Reflektionsövningar och hjälp att landa bortom vardagen.
 • Eftermiddag: Vardagsstark och hållbar. Workshop // + träningspass.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

1/6 Lördag – lång dag ute!

 • Frukost runt 8
 • Förmiddag och över lunch: Pulshöjande vandring från huset, utomhusflow + lunch utomhus om vädret samarbetar.
 • Eftermiddag: Miniband + Ketlebells, träningspass där du utökar din övningsrepertoar och kan bygga träningspass med de fantastiska hemmaträningsredskapen kettlebells och minibands.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

2/6 Söndag – to the top!

 • Frukost
 • Mobilitet, kortare workshop kring rörlighet
 • To the top – fjällfys i skidbacke, mjölksyra kan förekomma! 
 • Lunch hemma i huset
 • Reflektion och sammanfattning: Träningen framåt – hur vill jag ha den? Tankar och verktyg samt reflektioner att ta med hem.
 • Ca 14.30 Avslut – transfer till eftermiddagståg hem.

COACHER: Sofia Bursjöö och Tove Tvedten

Sofia är personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast och fd elitalpinist. Hon vill ge dig en känsla av att vara kompetent i din kropp! Sofia kan be dig våga flytta gränser men står stadigt i att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad och engagerad! Sofia har grundat bolaget och jobbar året runt med Outdoor stories.

Tove har länge jobbat som personlig tränare & kostrådgivare, med gruppträning och som simlärare. Sommaren 2021 blev längtan efter naturen för stor och hon flyttade upp till Åre på heltid för att läsa till fjällguide, i september 2022 examinerades hon! Toves största passion är klättring, skidåkning och löpning. När hon vill varva ner, söker hon sig till naturen, gillar att bada kallt & njuta av fjället. Utöver att Tove hänger med oss på Outdoor stories jobbar hon som personlig tränare på STC i byn.
”Jag brinner för att inspirera andra kvinnor att hitta sin relation till naturen!”

BOENDE:

Del i dubbelrum eller/flerbäddsrum i stort och välutrustat hus med fantastisk utsikt över fjällsidan. Vi kan gå ut direkt från huset till led eller träning och det har bra med plats för oss i flera vardagsrum, stort kök med matplats för middagar, bastu, dusch och toalett på vardera av de tre våningsplanen. Sovrummen har antingen dubbelsäng, våningssäng eller enkelsängar. Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i i rum med dubbelsäng, vi lägger inte nya bekantskaper i dubbelsäng! 🙂

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och träning som tema, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

MAT:

Frukostar serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters, ni i gänget lagar tillsammans, uppdelat i två gäng så att du bara är med och lagar en av kvällarna. Det blir lättsamt och kul!

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Oändligt ljusa kvällar, natur som börjar spira, vårflod och kraft.

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, träningskläder, vandringsbyxor/träningstights och ett par skalbyxor/regnbyxor att kunna dra på vid behov. Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja i väskan. Solglasögon, pannband, skor att träna i och vandra i. Träningskläder för träning utomhus och inomhus. Vattenflaska, matlåda, kåsa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL OUTDOOR STORIES:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avresa,  chatta med kundtjänst för råd och information! Åre station är din destination.

FRÅN STHLM:

Dagtåg (anländer runt 14.45, 17.45 eller 22) eller nattåg från sthlm, torsdag 26 maj runt  kl 21, – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 28 maj  ca kl 15.50 alt 20:00. SJ släpper resor ca 3 månader innan avfärd – haltar lite ibland så håll utkik!

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, eller fredag morgon, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i! Samåkning brukar tillämpas!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00