fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

2-4/9 Fys, vandring, mys & bubbel. Fullbokad!

På träningsresan Fjällfys, långvandring, mys och bubbel plockar vi upp ditt träningsintresse och ger med dig ny kunskap, några riktigt sköna och smarta träningspass som ger dig nycklar framåt i din träning och vandrar i fjällmiljö!

En svårslagen kombination för dig som gillar fjäll och träning, helt enkelt. Här finns tid för eftertanke och att komma ner i varv, tid att umgås eller ta sig egen tid och pausa vardagen hemma för en stund.

RESAN BLIR GARANTERAT AV, sista bokningsdag 29/8

Vad du kan förvänta dig:

Den här helgen har samma helhetstänk som vanligt, där vi tränar i prestigelös och prestationsfri miljö! Vi har en lång vandringsdag och flera träningspass – allt för att ge dig FJÄLLTID men också nycklar till olika målsättningar som exempelvis att vara skadefri men lyfta tyngre, kunna både springa och gymma, eller bara må bra. I liten grupp finns stor möjlighet att ställa frågor och få ut det mesta. Den här helgen kan du träna dig trött, men det är inget boot camp, utan en härlig helg i rörelse med både styrketräning och vandring!

Träningsresa september 2022: Fys, mys och bubbel, 2-4/9 2022

 • En längre vandring i fjällmiljö
 • Träning utomhus med stort fokus i vacker fjällmiljö
 • Styrkepass med syfte att minska svaga länkar och öka din variation
 • Minibands – åk hem med nya övningar i kunskapsbanken
 • Hög coachnärvaro, personligt och proffsigt – max 12 deltagare
 • Häng vid eld, utelunch och tid för återhämtning
 • 3-rätters på kvällarna, med bubbel och mys
 • Mycket tid för frågor

För vem? (max 12 deltagare)

Den här träningsresan välkomnar tjejer som längtar efter inspiration och kunskap till sin träning. Du ska klara av att vara utomhus i rörelse i skiftande terräng i 2 h med stopp och det är bra om du har lite tidigare erfarenhet av styrketräning (du behöver inte träna på gym!). Hos oss är en medelålders motionär norm, vi utmanar alla där de befinner sig! Kom som du är, kom med en vän, ta med en kollega eller en kusin. Tove vill ge dig nycklar till ny potential. Utomhustiden på fjället är inte konditionspass, men terrängen kan vara utmanande. Därför är det bra om du är nyfiken på eller vet att du gillar att hänga i fjällmiljö, och du – det kan betyda att spendera 45 min leendes mot solen. Häng i litet gäng, med skratt och fina samtal är också viktigt!

Vi tränar med kettlebells, gummiband, vikter, stång, hantlar, och skidbackens lutning!

Schema Träningshelg 2-4 september. Det blir fys, det blir mys, det blir bubbel!

Dagsaktiviteterna eller turerna kan komma att flyttas runt/ändras beroende på väder! Tove är med gruppen större delen av helgen!

1/9 – Du kan anlända torsdag eftermiddag/kväll – välj då det alternativet i anmälan! Många tycker det är härligt att vara på plats och smyga igång sin träningshelg, hinna kika på omgivningarna och landa i lugn och ro innan vi drar igång fredag morgon/fm. Enkel middag ingår!

2/9 Fredag

 • Du vaknar antingen på Nattåget eller i boendet i Sadeln. Om dy vaknar på tåget äter du frukost där, klär dig för ute och hämtas av oss när tåget når Åre station.
 • 8.00 Frukost i huset i Sadeln om du vaknar där!
 • Efter att tågresenärerna ankommit drar vi igång helgen, lär känna varandra samt går igenom helgens upplägg.
 • Förmiddag och lunch: Fjällhike med reflektion – vi tar oss på bästa sätt ut i fjällmiljön.  Outdoor stories guide vi väljer bästa turen för dagen. Lunch: Vi äter vår medhavda matsäck ute, om vädret tillåter. Reflektionsövningar och hjälp att landa bortom vardagen.
 • Eftermiddag: Vardagsstark och hållbar. Workshop// träningspass med Tove.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Vad är en funktionell kropp? Tove delar med sig!

3/9 Lördag – lång dag ute!

 • Frukost runt 8
 • Förmiddag och över lunch: Långvandring 20-22 km. 
 • Eftermiddag: Miniband madness, träningspass med Tove där du utökar din repertoar och kan bygga träningspass med minibands som redskap.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Bubbel!

4/9 Söndag

 • Frukost
 • Mobilitet, kortare workshop kring rörlighet
 • To the top – fjällfys i skidbacke, mjölksyra kan förekomma! 
 • Lunch hemma i huset
 • Reflektion och sammanfattning: Träningen framåt – hur vill jag ha den? Tankar och verktyg samt reflektioner att ta med hem.
 • Ca 15.00 Avslut – transfer till eftermiddagståg hem.

Coach: Tove Tvedten:

Tove har länge jobbat som personlig tränare & kostrådgivare, med gruppträning och som simlärare. Sommaren 2021 blev längtan efter naturen för stor och hon flyttade upp till Åre på heltid för att läsa till fjällguide, i september examineras hon! Toves största passion är klättring, skidåkning och löpning. När hon vill varva ner, söker hon sig till naturen, gillar att bada kallt & njuta av fjället.
”Jag brinner för att inspirera andra kvinnor att hitta sin relation till naturen!”

Frågor?

Kontakta oss på hej (snabela) outdoorstories.se eller via messenger på vår facebooksida! (här finns också fotoalbum från tidigare träningshelger)

Sofia, 0723062618

Pris:

4995 kr för del i dubbelrum/flerbäddsrum, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker ca en månad innan evenemanget.

Vill du komma och landa mjukt på torsdag em/kväll och smyga igång din träningshelg för DIG, boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Anmälan: fullbokad! Se resa i oktober!

Länk till bokningsvillkor!

traningsresa september 2021

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Husen Outdoor stories huserar i har vardera 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrummen är fördelade på dubbelsäng, enkelsäng och våningssäng. Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

Sensommar i Åre, eller starten på hösten. September är en vacker tid och härlig månad. Luften har blivit högre och klarare, naturen är frodig, här i Jämtland kan det fortfarande vara sommarblom. Det är ofta perfekta dagar på fjället med stabilt och fint väder.

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, träningskläder, vandringsbyxor/träningstights och ett par skalbyxor/regnbyxor att kunna dra på vid behov. Värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja. Solglasögon, pannband, skor att träna i och vandra i. Träningskläder för träning utomhus och inomhus. Vattenflaska, matlåda, kåsa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar och obs, inget superspecial behövs – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

RESA TILL OUTDOOR STORIES:

SJ släpper biljetter ca 3 månader innan avresa,  chatta med kundtjänst för råd och information! Åre station är din destination.

FRÅN STHLM:

Dagtåg (anländer runt 14.45, 17.45 eller 22) eller nattåg från sthlm, torsdag 1 september runt  kl 21, – Vakna i Åre strax efter 08. Eftermiddagståg eller nattåg från Åre, 4 september ca kl 15.50 alt 20:00. SJ släpper resor ca 3 månader innan avfärd – haltar lite ibland så håll utkik!

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än sommartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00