fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

10-12/11 Outdoor boost fjällretreat + yoga, novembervärme. Platser kvar

Outdoor boost fjällretreat + yoga – varmt välkommen att skapa och njuta av novembervärme

Den här helgen ger dig värmande vandring på mjuka stigar (kanske med snöknarr under sulorna), grundande mjuk yoga och mycket tid för reflektion. Outdoor Boost Fjällretreat är vår typ av fjällretreat, där vi skalar av och bort lagren av vardag för att hitta återhämtning genom rörelse. Se fram emot varma samtal, konkreta reflektionsövningar, tid för dig och dina tankar, smart stabiliseringsträning såväl som mjuk yoga som passar alla. 

Outdoor Boost Fjällretreat + yoga 10-12 november 2023

 • Naturen som arena. Vi gör kortare vandringar utan stress runt Åres vackra natur. Fjälluften ger kraft.
 • Yoga – flow och yinyoga
 • Reflektionsövningar som ger dig svar inifrån och startar din kreativitet.
 • Tännforsen – Sveriges största vattenfall!
 • Rödvin och skratt. Paus och energi.
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/sovrum, allt på plats ingår.
 • Bastu!

traningsresa november 2020

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, tjejer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Man kan resa ensam eller med vän/arbetskamrat/familjemedlem.

Yogan vi utövar är nybörjarvänlig, det går alldeles utmärkt att närma sig yogan hos oss – samtidigt som du som yogat ett tag eller är van att yoga kan utmanas på din nivå. Vi som leder yoga under helgen är utbildade inom konceptet Global yoga.

Se fram emot:

Vällagad mat, god dryck och varma samtal vid eld. Outdoor boost fjällretreat är en helg där du får chans att höja pulsen lite lagom (det lutar ju ofta uppför hos oss!) i fantastisk höst/vinternatur, men också landa i dina värderingar och mål inför kommande vinter. Insikt och utsikt i liten grupp, tryggt ledarskap som skapar stor känsla. Yogan hjälper dig att landa kropp och knopp på samma plats, i närvaro. November är en tid där naturen förbereder sig inför kommande vinter och vila. Temperaturen sjunker, dagarna blir kortare och den första snön kanske lägger sig som ett skyddande lock över marken.

Ta chansen att också du ladda inför vintern och skapa dig riktning!

Schema OUTDOOR BOOST FJÄLLRETREAT + yoga 10-12/11 2023

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder!  Vi varvar de olika passen under helgen. 

9/11– Du kan gärna anlända och checka in torsdag kväll – många tycker det är härligt med en lugn start på sitt retreat. Välj då det alternativet i anmälan! Enkel middag ingår, såväl som transfer på vår transfertid torsdag eftermiddag.

10/11 Fredag

 • Du vaknar i huset, eller får transfer från Åre station till boende i Sadeln när tåget ankommer vid 9. (vaknar du på tåget äter du frukost där och hämtas vandringsklädd)
 • 8.00 äter frukost i Sadeln. Efter att tågresenärer anslutit går vi igenom helgens upplägg
 • Hej och välkomna – intentioner
 • Vandring ca 2 h
 • Reflektionsövningar
 • Lunch, utomhus vid eld eller inomhus beroende på helgens väder.
 • Hemma: Yogaflow, 60 min, inomhus – vi sätter intentionen och landar i våra intentioner.
 • Flödesskrivning
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Reflektion och intention för lördagen.

11/11 Lördag

 • God morgon!
 • Frukost
 • Vandring på baksidan av Åreskutan, alternativt i Ullån. Ca 1,5-2,5 h 
 • Reflektionsövningar och tid att bara vara
 • Lunch ute runt eld om väder tillåter, annars inne!
 • Flow + Yinyoga 75 minuter 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

12/11 Söndag

 • Morgonyoga före frukost
 • Frukost
 • Utflykt till vattenfall – mäktiga Tännforsen, Sveriges största vattenfall, här vandrar vi kort, tar in naturens storhet i vattenfallet och tar med oss kraften.
 • Guidad meditation
 • Utefika
 • Lunch: Vällagad lunch hemma
 • Sammanfattning helgen och din fortsättning på hemmaplan.

15.00 hjälp med transport till Åre station, eftermiddagståget brukar lämna 15.50.

Pris:

5595 kr, inklusive all träning och guidning, helpension tre dagar, två nätter, två 3-rättersmiddagar, all dryck (alkohol med bubblor och vin till maten ingår), transfer inne i Åre och inte minst lyxen av att vara en liten grupp. Fakturering sker med betalning innan evenemanget när minsta deltagarantal är uppnått. Ingen anmälningsavgift – om resan inte blir av betalar du noll.

Behov att anlända torsdag em/kväll och boka på TORSDAG natt: 350 kr tillägg.

Ni är så otroligt kunniga och kan verkligen förmedla eran kunskap, på ett trevligt och professionellt sätt.

Anmälan: Varmt välkommen – 10 platser kvar

Outdoor Boost Fjällretreat + yoga, novembervärme 10-12/11 2023 - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum innan evenemanget startar. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 12. När det står "6 eller färre platser kvar" på webben = att resan blir av! Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp! Ingen anmälningsavgift, skulle resan inte bli av kommer ingen faktura att skickas, beslut tas ca 2 veckor innan startdatum.

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre (på våra transfertider). Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Tre rum har dubbelsäng. Ett rum har enkelsängar, ett rum har två våningssängar. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Coach: Tove Tvedten, Sofia Bursjöö och Jessica Partin

Tove har länge jobbat som personlig tränare & kostrådgivare, med gruppträning och som simlärare. Sommaren 2021 blev längtan efter naturen för stor och hon flyttade upp till Åre på heltid för att läsa till fjällguide, i september examineras hon! Toves största passion är klättring, skidåkning och löpning. När hon vill varva ner, söker hon sig till naturen, gillar att bada kallt & njuta av fjället.
”Jag brinner för att inspirera andra kvinnor att hitta sin relation till naturen!”

Sofia är grundare av Outdoor stories. Personlig tränare och löpcoach, outdoorfantast sedan evigheter. Bor i sina drömmars by Åre sedan 2018. Sofia brinner för att ge vidare en känsla av att vara kompetent i sin kropp, våga flytta gränser och vill förmedla att upplevelselängtan är mäktigare och ger mer glädje än prestationspress. Glad, passionerad, engagerad, men vill få dig att andas djupare och ta dig tid att känna MER! Fd alpinist på nordisk elitnivå som älskar både backintervaller och blåbärspaj.

Utöver Sofia  och Tove guidar också Jessica Partin ur Outdoor stories personalstab!

BOENDET:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Det finns således både dubbelrum och ett fyrbäddsrum. Det Sällskap som reser tillsammans bor först och främst i dubbelsäng. 

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och återhämtning som tema, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Maten:

Frukostar serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters, ni i gänget lagar tillsammans, uppdelat i två gäng så att du bara är med och lagar en av kvällarna. Det blir lättsamt och kul!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa boknings-villkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

UTRUSTNING OCH VÄDERLEK:

November i Åre kan vara snöfritt, eller lite eller mycket snö på marken. Högre upp på fjället är det sannolikt att det finns snö. Tänk om vi har vintervitt fantastiskt landskap – då kan vi gå med snöskor rätt ut i terrängen! Vi låter november bli möjligheter till ljus, för vet du, Åre brukar faktiskt ha många soltimmar denna tid!

Obligatorisk utrustning: Ryggsäck, Skaljacka/vindjacka/täckjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/ulltröja/stickad tröja. Regnbyxor/vandringsbyxor/skalbyxor (någon typ av ”överdragsbyxa helt enkelt!), underställ. En thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Kängor / Outdoorskor att vandra i, varma sockor, vantar, mössa. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar.

Resa till oss:

Det går bra att åka till Åre med bil, flyg eller tåg!

Bil: I november rekommenderar vi vinterdäck, det finns gott om parkeringsplats vid boendet.

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag  – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag  återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt. (runt 9.00)
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, transfern går 15.00 – så att man hinner med eftermiddagståg ca 15.50

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

VARMT VÄLKOMMEN!

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu.

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00