fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

1 – 4/2 Turskidor + Utematlagning, Outdoor boost fjällretreat, platser kvar

1-4/2 Turskidor + utematlagning, Outdoor boost fjällretreat

Varmt välkommen till 100% fjällupplevelse i Årefjällen. Turskidor möter utematlagning och det blir sann fjällfullness i dagarna tre! Vi går med turskidor på fjället, upplever en annan slags fjälltid bortom längdspår och liftar, låter ledkryssen visa oss en ny riktning och låter alla nya matupplevelser inspirera. Vi landar med hjälp av mycket tid utomhus i solgrop (ja, vi tror alltid på sol!) och ja, har det riktigt härligt! Mjukt träningspass kompletterar helgen. Tillsammans med ett fåtal andra i liten grupp kan du njuta av ett nytt lugn på vårt slags fjällretreat.

Vi blandar tiden ute på turskidor*, med inspirerande utematlagning. Träningen är mjuk, inkännande och ger dig tid att grunda dig. Glitterögon och gapskratt, fjällmeditation och ett andetag nere i magen, rödvin och utedessert efter lunchen bakad på smör och socker, så ser vårt fjällretreat ut. Kom med, det blir härligt! 

Turskidor = skidor bredare än längdskidor, man går på vinterled, ofta finns också preparerade längdpår, men inte alltid). Det är inte som slalomskidor med stighudar upp och susa ner utanför preparerad pist, den sortens skidåkning kallar vi för TOPPtur)

Turskidor & utematlagning. Vårvinterboost & fjällupplevelse mjuk träning.

 • Fjällupplevelse på turskidor – ovan trädgränsen och med fantastiska vyer
 • Mjukt rörlighetspass inomhus
 • Fjällmeditation ute i solgrop
 • 3-rätters middagar ink dryck. Guldkant helt enkelt!
 • Nybörjarvänligt – du behöver inte ha erfarenhet av turskidor, men behöver ha åkt längdskidor förut och ha kondition att vara ute i lugn rörelse i 2-3 h. 
 • Boende del i sovrum i fint skidloge på fjällsidan. Allt på plats ingår.
 • Torsdag em/fredag morgon till sön em i slutet på april, mitt i vår femte årstid!
 • Ingen trängsel i sikte. Inga mobiler framme. TID för DIG!
 • Hela resan är anpassad efter tågtider, att resa hit hållbart är enkelt.

FÖR VEM? (max 12 deltagare, välkommen ut!)

Resan är för tjejer som trivs utomhus och vill upptäcka vinterfjället i tryggt och trevligt sällskap. Du kan vara nybörjare på turskidor men behöver ha träningsvana och kunna åka längdskidor på grundnivå. Vi anpassar nivån efter gruppen och alla som är med ställer upp på att det är laget före jaget, det brukar bli toppenfin gemenskap!  Turat förut? Varmt välkommen du också! Turskidor är ingen ”träningsform” utan ett sätt att vara ute i, och upptäcka naturen. Utematlagning: Ingen förkunskap krävs! Träning: Ingen förkunskap krävs, rörelserna är mjuka och tillåtande, det är här vi låter alla intryck landa. 

Du kan resa ensam eller med en vän, båda är lika vanligt hos oss!

Turskidor & utematlagning, fjällupplevelse på vinterboost. Mjuk träning 1-4 /2 2024 INNEHÅLL:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder! 

Torsdag 1/2: Landa mjukt och peppa för helgen!

 • Hämtning av utrustning om du hyrt i byn, vi tycker det är bäst att du själv testar eventuellt hyrd turskidspjäxa (ofta samma system som långfärdsskridsko). Vi hjälper till att samordna taxi till boendet från Åre by på eftermiddagen.
 • ca kl 16.00 Välkomstmellis, vi lär känna varandra – hej och välkommen!
 • middag: ca 18:00, bastu om man vill och tid att bara vara.

(Kommer du inte loss på torsdagen finns möjlighet att ansluta fredag morgon, då tar du en taxi till boendet från stationen i Åre och hänger med från förmiddagsaktivitet, frukost äter du på tåget!)

Fredag 2/2 Vinterupplevelse, fin skidtur, fjällturskunskap, 2-rätters utelunch och MYS!

 • Frukost (ca 8) med blandat gott
 • Förmiddag (start ca:9.30 / 10): Vi väljer bästa turen för dagen och njuter av fria fjällvidder! Direkt från boendet eller med kortare transport. 7-12 km
 • Sen lunch: Vi tar plats i vår solgrop och lagar tvårätters lunch utomhus på muurika och över eld. Kaffe och häng!
 • Eftermiddag:  Tips kring att tura (ruttplanering, vad i ryggsäck mm) och ”hur du fikar i vindsäck”, om vädret är toppen stannar vi kvar vid vårt lunchställe, annars åker vi hem och går ut en kort sväng på eftermiddagen nära boendet.
 • Kväll: Bastu, och hemmamys, 2 rätters middag inklusive dryck. Middag lagas gemensamt!

Lördag 3/2

 • Frukost med blandat gott
 • Efter frukost packar vi ryggsäckarna med det vi behöver för en längre tur med avslutande utelunch över eld.
 • Förmiddag: Turen går i bedövande vackert landskap, ca 11 km.
 • Lunch: Om vädret samarbetar tar vi lunch nära där turen avslutas, tillreder vår 2-rätterslunch över eld! Solgropshäng!
 • Eftermiddag: afterski stretch/mjuk rörlighet 30 min. Bastu och dusch.
 • Kväll: 3-rätters middag inklusive dryck i huset. Middag lagas gemensamt.

Söndag 4/2 Njutartur med gott självförtroende – wow, vad vi lärt!

 • Frukost med blandat gott
 • Kortare turskidstur i omgivningarna kring vårt boende. Vi skidar hemifrån och känner hur vi utvecklats i teknik och säkerhet!
 • Lunch hemma. Reflektion – vad tar du med dig hem, nya lärdomar?
 • Tid för dusch, umgänge, recap, avslutning, transfer till eftermiddagståg. Avresa om du rest med bil.
 • ca 13.00 transfer ner till tåget – du hinner se lite av Åre innan hemresa på eftermiddagen!

PRIS:

 • Ankomst. fredag morgon: 6995 kr, del i dubbelrum eller trippelrum (ett trippelrum finns)
 • Ankomst Torsdag eftermiddag: 7345 kr, del i dubbelrum eller trippelrum (ett trippelrum finns) – här ingår torsdagsträning, middag, natt till fredag samt fredagsfrukost

Priset är inklusive: helpension i tre dagar, boende 3 nätter, all träning, coachning och guidning, middag torsdag, 3-rättersmiddag fredag och lördag, all dryck i huset vi bor i (alkohol ingår), 2 x 2 rätterslunch utomhus, 1 vällagad hemmalunch, 3 frukostar, snacks och mellis och transfer på våra transfertider till tåg, samt transfer mellan boende och fjälleder vid behov. Inkluderar också lyxen att vara en väldigt liten grupp om max 8 deltagare på vår coach.

Resan till och från Åre ingår ej.

 • RESER DU MED KOMPIS/AR: Namnge samtliga dessa i anmälan, så hamnar ni i samma rum! Många reser på egen hand till oss, det går också fint!

Vi fördelar alla rum allt eftersom bokningar kommer in och gör alltid vårt bästa för att du ska sova som du önskade vid anmälan!

ANMÄLAN: platser kvar – välkommen!

Bland det bästa var att man bara kunde hänga med, allt var så välplanerat och redo för oss. Och alla skratt!!!! Bra mix av proffsighet och personligt från ledarna.

1-4/2 2024. Turskidor, utematlagning, vinterhäng & fjällupplevelse. - Anmälan!

Välkommen till oss på Outdoor stories - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura. Fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget (beroende på när du anmäler dig). Helgen är anpassad efter tågets tider, men det går också utmärkt att åka bil till oss! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal är 13. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension i skilodge, som Outdoor stories hyr denna helg, all mat hemma, ute och all dryck som serveras i vårt boende. Huset är lugnt, vilsamt och rymligt. Del i sovrum, dubbelrum, alt trebäddsrum. Transfer till från fjäll, samt transfer till tåg söndag inkluderas också!
 • Vi lägger enbart kompisar som reser tillsammans i dubbelsäng!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian, vegan etc, (ej matpreferens "gillar inte banan"). Om nötallergi, var extra noga att berätta om den är luftburen!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare:

Du kommer träffa 1-3 av av våra grymma coacher från Outdoor stories och vi kommer guida dig tryggt, glatt och peppigt genom helgen!

BOENDET:

Del i dubbelrum eller/flerbäddsrum i stort och välutrustat hus med fantastisk utsikt över fjällsidan, byggår mellan 2016-2020. Huset har i princip ski in/ski out-läge för två av våra turer, bra med plats för skidåkare i vardagsrum, stort kök med matplats för middagar, bastu, två duschar. Sovrummen har antingen dubbelsäng, våningssäng eller enkelsängar. Kompisar som reser tillsammans bor i första hand i i rum med dubbelsäng, vi lägger inte nya bekantskaper i dubbelsäng! 🙂

Tänk på boendet, hänget, middagarna som att du checkar in på en härlig stor kompisreunion med fjäll och turskidtema i härligt skidhus/skidlägenhet, med möjlighet att dra sig undan på rummet eller i något av vardagsrummen vid behov. Alla är del av den unika gemenskap vi brukar få till hos outdoor stories! Svårt att beskriva, vi tror du förstår?! Om inte, ring Sofia och ställ din fråga: 072-3062618

Maten och UTEMATLAGNING:

Frukostar serveras i bufféform. All mat väljs ut med omsorg och omtanke för kropp och miljö. Ofta vegetariskt, inte alltid, och självklart med anpassning efter allergier. Kvällstid äter vi trerätters, ni i gänget lagar tillsammans, uppdelat i två gäng så att du bara är med och lagar en av kvällarna. Det blir lättsamt och kul!

Fredag och lördag lägger vi tid på att laga goda uteluncher, på de olika sätt som man kan laga mat utomhus. Över eld med Muurika och på gaskök. Du får tips och trix hur du kan fortsätta laga god mat utomhus! Vi hoppas kunna inspirera och öka din kunskap, inom de ramarna som ryms för två uteluncher med solgropshäng. Det här är inte en ”utematlagningskurs” utan en upplevelsebaserad utehelg med turskidor och utematlagningsinspiration!

Villkor, vid händelse av sjukdom/förhinder etc

Vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande reseförsäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Anmälan = bindande bokning. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss. Om du får förhinder och inte kan nyttja bokad plats kan du alltid sälja den vidare eller ge bort platsen till någon som åker i ditt ställe.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning som behövs till fjällturerna:

Utöver nedan lista kommer en packlista som är lätt att följa, men detta är det viktigaste delarna av den som du kan ha nytta av att ha sett innan!

 • Turskidor, eventuellt stighudar, stavar och turpjäxor, går att hyra i Åre. Bokas i förväg hos uthyrningsföretaget Outdoor buddies, där vi har 10% rabatt – ett fullt paket med turskidsutrustning innehållandes skidor, pjäxor, stavar kostar 535 kr inklusive rabatt (för perioden torsdag-sönd) Har du kängor till långfärdsskridskor brukar dessa passa bra, då behöver du bara hyra skidor! Vårt förslag är att du ringer till Outdoor buddies eller chattar med dem på messenger, för att få bästa möjliga hjälp och rätt grejer för DIG!
 • Ryggsäck för skidturerna, ca 30-40 liter, en ”normal ryggsäck”.
 • Bra skalplagg – vindtät jacka och byxor som tål att vara i snö – låna eller hyr om du inte har ett bra ställ!
 • Förstärkningsplagg – dunjacka / fleecejacka / väst mm – att klä sig efter lager på lager är grejen!
 • Underställ, sockor, handskar, mössa/pannband
 • Bra solglasögon
 • Skidglasögon (goggles)!
 • Tunna vantar av typen längdskidshandskar och varma skidhandskar
 • Termos, 1 liter
 • Kåsa, matlåda och sked/gaffel att äta med
 • Vindsäck + lätt lavinspade (kan hyras – eller lånas av en vän?!) Dessa används för att praktisera fjällsäkerhetsteori och är viktiga! En vindsäck för 2-3 personer har en hyrkostnad på 202 kr hos Outdoor buddies för vald period. En spade kostar 72 kr/st att hyra! Ni kan alltså dela, och vi har en facebookgrupp där ni kan snacka ihop er. 
 • Kläder för mjuk träning och vanliga myskläder för hemmabruk.

Resa till oss, stationen heter Åre station. Transfer mm:

 • Dagtåg från Sthlm till ÅRE station  torsdag 27/4, SJ.
 • Dagtåg / Nattåg från Göteborg till ÅRE, SJ.
 • Nattåg från Sthlm, gbg/transporterar med ankomst fredag morgon – då bokar du taxi och ansluter till start – med frukost i kroppen och klädd för ute.
 • Nattåg från Malmö-sthlm onsdag kväll – ankommer till Åre torsdag
 • Hemresa Söndag 30/4, SJ

Om du åker nattåg, välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris! SJ släpper resor 3 månader innan avresa.

Behöver du sova en extra natt ons? Oftast kan vi hjälpa dig – 350 kr per extra natt tas då ut, du sköter din transfer och dina måltider själv om du exempelvis reser till oss med ankomst på onsdagen! Det finns ingen möjlighet att stanna kvar till senare på söndagen.

Det finns parkeringsplatser intill boendet så det går utmärkt att resa med bil till oss!

TRANSFER:

Hemresetransfer ingår från huset till Åre tågstation, söndag 30/4, klockan 13.00 måste föranmälas till oss (du kommer få mail med ifyllnadslänk) 

Vi hjälper gärna till att samordna för våra resenärer att dela taxi, både om du kommer torsdag och fredag. En taxi kostar ca 350 kr från Åre by till Sadeln där huset är och den kostnaden kan med fördel alltså delas. Vi kör ingen transfer torsdag eftermiddag, då det är bra att var och en kan hämta ut eventuellt hyrd utrustning och stämma av att allt känns bra och rätt, medan uthyrningsställen är öppna.

 

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00