fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

6-8/9 Vandring två toppar + fjällkajak, en aktiv utehelg! – platser kvar

Aktiv utehelg med pulshöjande vandring till Åreskutans topp och fjällkajak  6-8/9 – max 12 platser

Söker du en Årehelg med kombinationen fjälltopp, vatten och en plats att landa mjukt – då är den här helgen för dig. Vandring till Åreskutans topp ger dig puls och både ben och hjärta får bekänna färg, halvdags kajaktur är lugn och nyfiken upptäckarlust i ett. Alla intryck samlar vi ihop genom en mjuk och inkluderande atmosfär – schemat ger också tid att bara vara!  Om du längtar efter både kraft och stillhet, puls och paus låter lockande och något du skulle må bra av – då är det här helgen för dig. 

 • Vandring till Åreskutans topp
 • Paddla kajak med fjället som fond
 • Mjuk atmosfär som ger balans och får dig att landa fjällens intryck
 • Möjlighet till (kall)bad – för den som vill
 • 3 rätters på kvällarna
 • Boende i välutrustad fjällägenhet i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum/flerbäddsrum. 

FÖR VEM?

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Vandring/kondition: Denna helg passar dig som upplever att du har god/medelgod kondition. Du ska klara att vandra utomhus i  fjällterräng i +5 h, Från vårt boende är det ca 900 höjdmeter till Åreskutans topp, 14 km (uppför och utför, sällan platt).

Kajak: Inga förkunskaper krävs, men du bör vara bekväm med/på vatten (ej rädd)

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Två fjälltoppar + fjällkajak innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder!  Det finns möjlighet för alla att testa på guidat och väglett kallbad genom helgen!

5/9 Torsdag – vill du kan du anlända redan under torsdagen, välj då det alternativet i anmälan. Många tycker det är härligt att vara på plats en dag tidigare för en ännu lugnare retreatstart, transfer från tåg, middag ingår – självservering, natt till fredag och frukost fredag (400 kr tillägg för extra natt)

6/9 Fredag – To the top!

 • Du vaknar i boendet i Sadeln // tar en taxi till boendet i sadeln från nattåget när det kommer till Åre C
 • 8.00 Lugn frukost.
 • Förmiddag: Vandring mot Åreskutans topp (om vädret tillåter, annars något färre höjdmeter till Lillskutans topp)
 • Lunch: Utomus, packas med i ryggsäck
 • Eftermiddag: Vandring hemåt från toppen. Heldag ute. Ev kort yinyoga, om tiden räcker till, vi vill inte ha det stressigt.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Hälften av gänget lagar ena kvällen, sedan byter man till lördagen.

7/9 Lördag – halvdag i kajak

 • Frukost
 • Mot Ottsjö för utomhusdag på land och vatten!
 • Utetid + 2-rätters utomhuslunch tillreds tillsammans
 • 3 h kajaktur
 • Kallbad?
 • Transfer hem till Sadeln
 • Kväll: 3 rätters middag lagas tillsammans

.

8/9 Söndag

 • God morgon – härlig frukost!
 • Rask vandring till fjälltopp, pulshöjning och vacker vy, ca 8 km
 • Lunch hemma eller ute, tid att insupa mer av fjället!
 • Gemensam samling. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner.
 • 14.00 Avslutning; Eftermiddag: Hemresa – hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg hem!

Pris:

7295 kr, inklusive all guidning, hyra av kajak, transfer till vandring oc kajakpaddling, helpension tre dagar, två nätter, 3, luncher, 2 st 3-rättersmiddagar, all dryck (även vin till middag), transfer inne i Åre och inte minst den lyxiga känslan att vara en liten grupp om max 12 personer. Del i dubbelrum/flerbäddsrum!

Fakturering sker med betaldatum i slutet på augusti och kan delas upp på två om du vill.

Ankomst torsdag – tillägg 400 kr – inkluderar extra natt, frukost och middag

Vid händelse av sjukdom/bokningsvillkor:

Anmälan är bindande. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat.

Bokningsvillkor

ANMÄLAN: Nyöppnad, 12 platser kvar, välkommen!

6-8/9 2024 Vandra på vackra septemberfjäll - Anmälan

Välkommen till oss på Outdoor stories - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, med betaldatum i sena aug 2024. Det går bra att dela upp fakturan i 2. Helgen är anpassad efter tågets tider, men det går också utmärkt att åka bil till oss! Minsta deltagarantal är 6, maximalt deltagarantal i en grupp är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!

 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
 • Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all vandring/träning, hyra av kajak, frukostar tillhörande natt du sover i huset, 3-rätters middagar ink dryck (alkoholhaltig eller inte), snacks och luncher. Transfer från och till tågstationen i Åre enligt de tider som står på transfersidan, om du anmält transfer i tid, samt transfer till/från vandringsplatser.
 • Berätta om du reser med någon/flera och vill bo med den/dem!
 • Man kan resa till oss med bil eller tåg eller med flyg till Östersund. Vi försöker hjälpa till att ordna samåkning - berätta hur/om du är intresserad av det nedan!
 • Det går fint att vara nybörjare - men välj en annan helg om du upplever att du är på riktigt är rädd för vatten. Lite nervös är en annan sak, det tar vi hand om tillsammans!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetarian, vegan etc, (ej matpreferens "gillar inte banan"). Om nötallergi, var extra noga att berätta om den är luftburen!
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!


  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en försäkring. Jag rekommenderar att ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att resan inte kan genomföras.
 • 0,00 Kr

Ledare: Jessica Partin + medcoach ur vår stab av duktiga fjälledare

Jessica jobbar hheltid på Outdoor storirs. Hon är utbildad vildmarksguide och fjälledare, yinyogalärarutbildad via globalyoga. Få älskar ute och att DELA utomhusglädjen som Jessica. Hon guidar med värme, nyfikenhet och trygghet.

Boendet och maten:

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 6 sovrum. 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar. Två rum avsätts som enkelrum.

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier. Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration att laga inne och ute! Fredag och lördag äter vi trerätters. Middagarna lagas hemmavid i husen, och det fungerar så att en av kvällarna är du del av middagsteamet som dukar, lagar mat och gör fint efteråt, den andra middagen sätter du dig till bords helt utan insats. Det brukar vara supermysigt och eftersom allt är inhandlat, planerat och du följer recept är det ett litet jobb, som du dessutom delar med andra. Ett glas vin medan ugnen gör sitt, tid att prata om dagen, plats att fortsätta påbörjade samtal. Frukost och lunch fixas av vår personal!

Utrustning och väderlek:

Vi säger hej till september, men fortfarande är det grönt och fint. Friskt, klart och härligt – så brukar starten av september vara. En helt ljuvlig tid när vi ofta slipper ytterplagg, och kan gå i shorts! Och just det – inga myggor!

Utrustning: Dagsvandringsryggsäck ca 30 liter, vandringskläder /shorts/vandringsbyxa, underställströja och kortärmad tröja, skaljacka/vindjacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ fleecetröja/dunjacka till när vi stannar. Skalbyxa/regnbyxa att kunna dra på vid busväder. Thermos/vattenflaska för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor eller vandringskänga med kraftigt mönster. Tunna vantar/mössa. Mjuka kläder att mysa och hänga i, badkläder. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

 

Resa till oss:

Att resa till oss går jättebra på olika sätt och med olika färdmedel!

 • Bil: parkering finns vid boendet – vi uppmanar till samåkning och hjälper till att förmedla kontakt mellan anmälda deltagare!
 • Tåg – vi har anpassat transfer efter eftermiddagståg torsdag, nattåg med ankomst fredag morgon och till eftermiddagståg söndag
 • Flyg till Östersund

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 5/10 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 8/10 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (Vi ger ej transfer från Östersunds flygplats).

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag, ca 15.00.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

VARMT VÄLKOMMEN!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00