fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories
traningsresa lofoten sommar 2024

10-15/8 Vandring eller traillöpning, langøya norr om lofoten – fullbokat

10-15 augusti – en drömsresa till norra Norge, fast hike eller traillöpning, bryggyoga och magiska vyer – åk på träningsresa till norr om Lofoten 2024 med oss! Fullbokat!
– vi utreder om vi kan göra en resa till – maila hej@outdoorstories.se om du kan åka runt 18-25/8

 

 • Drömmer du om vandring eller traillöpning i norra Norge?

 • Önskar du dig saltstänkta vita stränder och turkost vatten, höga berg och gröna fjordar?

 • Vill du känna hjärtat slå av ansträngningen du gjorde – nu stå på utsiktsplats och se till vad som känns som världens ände?

traningsresa lofoten sommar 2024

Den 10-15 augusti när sommarsemestrarna går mot sitt slut gör vi en kombinerad vandrings- och traillöpningsresa till Langøya, som hör till området Vesterålen, norr om Lofoten. Vi bor i en pytteliten fiskeby på öns norra topp, ett stenkast från en av Norges absolut vackraste vandringsleder, Dronningruta. Här får vi njuta ett lugn helt annorlunda än Lofotens sommarturism, samtidigt som vi har fördelarna med vackra vyer, sandstrand helt intill och ett rikt djurliv.

Efter dagens löp/hike avslutar vi med häng eller bryggyoga på vår egna brygga! På Outdoor stories vis skapar vi oss en egen bubbla – ett sammanhang där det är lätt att vara, känna, uppleva och njuta av allt det vackra! 

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

SE FRAM EMOT/ LANGØYA KOMMER GE OSS DETTA:

 • 4 heldagar på plats att utforska och njuta av området – 6 dagar totalt med aktiviteter på både ankomstdag och avresedag – då utforskar vi turer på vägen mellan Narvik och Langøya
 • Många timmar ute varje dag – vi vandrar eller springer med lätt packning, lunch är med ut och vi maxar utevistelse i vacker natur
 • Olika fartgrupper – du kan välja att vandra eller att springa, och kan byta fritt mellan dagarna, vi är alla i samma gäng!
 • Skön bryggyoga! Yogaflow hemma på bryggan, antingen som start på dagen eller avslut efter aktivitet ute.

Du kommer också njuta av:

 • Allt är projektlett och klart! Du löser att du tar dig till och från Narvik – resten av planeringen sköter vi!
 • Helpension i hus på brygga – vårt eget camp! Vi bor och sköter oss själva, kan grilla på bryggan och vistas fritt i våra gemensamma utrymmen, här har vi fin gemenskap. Frukost ordnas av oss, vi hjälps åt med lunchpaket och bortplock. Middagarna planeras av oss, vissa dagar är du med och fixar, andra dagar sätter du dig till bords. Vi skapar härliga kvällar med liten insats men ”stort” utfall – och planerar att nyttja det faktum att vi bor i en fiskeby till menyn!
 • Skipsanden – en välkänd vit sandstrand bara några minuter från vårt boende. Kallt? Förmodligen. Ett minne för livet att doppa sig här? Garanterat.
 • Möjlighet till Valsafari / dag med vattenaktiviteter / Lugnare vilodag mitt i resan ger oss chans att parera för väder och planera för bästa möjliga dagsturer!

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

FÖR VEM? (resan bokar snabbt – vänta inte för länge!)

Resan är för tjejer som gillar att vandra eller springa i fjällterräng och som har god kondition. Vi kommer att välja olika utmanande rutter där både längd och höjdmeter kan variera, vissa sträckor beskrivs som ”luftiga” vilket betyder vandring längs bergskam, och att man kan behöva ta hjälp av rep i branta sluttningar. Tid ute i rörelse kan skifta mellan 2-7 h! Vi har inte bråttom i någon av grupperna, men här vill vi att du har god kondition och har tränat rejält med backar innan augusti 24, så att du har ork att NJUTA av utsikten! Du bör inte vara hundallergiker – Coach Sofia har med sig sin jaktlabrador på denna resa, bor ej med gruppen, men är med stor del av tiden utomhus och åker med i transfer.

LÖPNING: Löpningen är inte alltid löpning – stigen kan variera så att löpning inte är möjlig.  Vi kommer växla mellan löpning, jogg och vandring i löpargruppen. För att kunna delta i gruppen som springer tror vi att du regelbundet springer pass mellan 12-18 km, att du löptränar några gånger per vecka och har erfarenhet av löpning i berg och fjäll.

VANDRING: Gruppen som vandrar rör sig  också den i rask takt. Utmaningen i form av avstånd och terräng är oftast densamma som löpargruppen, men tiden ute kan bli längre just givet att det går långsammare att gå än att springa. Du ska fortsatt ha god kondition och tidigare erfarenhet av att röra dig i fjällterräng.

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

Vandring eller löpning – hur fungerar det? 

Du kan antingen vara i fartgruppen som planerar att springa/”springa så mycket som möjligt”, eller så väljer du gruppen som vandrar med tryck i steget. Du kan välja olika fartgrupp efter dagsform! Kan du inte springa pga löparskada/smärta vid just löpning – varmt välkommen i vandringsgruppen! Kan du inte springa pga att du inte har konditionen till det, då passar inte vandringsgruppen som alternativ, välj istället en av våra lugnare resor med Outdoor boost-tema i Åre.

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

Schema 10-15/8 – Träningsresa vandring och löpning norra norge sommar 2024!

10/8 Låt äventyret börja!

 • Lunchtid, Pick up i Narvik, du hämtas med minibuss, klädd för utomhhusaktivitet. Vi reser mot lilla Stø där vi ska bo.
 • Stopp för en tur i vacker miljö, 1-2 h
 • Inkvartering i husen
 • Middag och häng i gäng

11/8 Vackra vyer på dronningruta, direkt från vårt camp

 • Morgonyoga på bryggan om vädret medger
 • Frukost och lunchpaket fixas
 • Dronningruta etapp 1, lunch ute, vi har vår tur ett stenkast från vårt boende och utgår därifrån
 • After run/hike på vår brygga
 • Middag och häng i gäng

12/8 Vi utforskar närområdet – kanske en annan ö!

 • Frukost och lunchpaket fixas
 • Transfer till ny dag ute, vi gör en längre tur en bit bort från där vi bor – vilken av alla episkt vackra turer det blir avgör vädret (och vi rekar alternativ i början på augusti)
 • Transfer hem, stopp i lilla grannbyn Nyksund för sightseeing (bild nedan!)
 • After run/hike på vår brygga
 • Middag och häng i gäng

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

13/18 Möjligheternas dag: Aktiv vilodag med möjligheter att se mer av djur och natur från havet – vi kommer ge 2-3 konkreta alternativ!

 • Morgonyoga på bryggan om vädret medger
 • Frukost och lunchpaket fixas
 • Möjlighet till heldags valsafari (turen startar några minuter från vårt hus, kostar 1550 nok, du kan läsa mer om den här) – detta kan vi snacka ihop oss om inför.
 • Möjlighet till annan utflykt med vattenaktivitet  (under utredning! Hyra av kajak eller skärgårdstur med båt – biljetter/hyrpris kan tillkomma)
 • Möjlighet till dag på strand / hikeing / sightseeing i närområdet
 • 3-rätters middag i gemenskap

14/8 Vackra vyer på dronningruta, direkt från vårt camp – andra etappen av dronningruta, eller kanske en maffig heldagstrip (+15 km)

 • Frukost och lunchpaket fixas
 • Dronningruta etapp 2 eller hela rutten +15 km
 • Eftermiddagsyoga på bryggan om vädret medger
 • Middag och häng i gäng, vår avslutningskväll

15/8 Aktiv resedag med roadtrip till Narvik, och en fin tur längs vägen

 • Frukost
 • Avresa mot Narvik
 • En härlig sista tur
 • Drop off Narvik – tidig eftermiddag

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

PRIS:

15 995 kr (sek)

Allt detta ingår: Guidade turer samtliga dagar (10-15 aug), flera yogaklasser, helpension = frukostar, lunchpaket, middagar, bubbel, alkoholhaltig dryck till mat (inte varje kväll), boende i del i dubbelrum (ett 4-bäddsloft finns), transporter lokalt, vägtullar, transfer till och från Narvik.

Ingår inte: Ev vattenaktivitet (valsafari, hyra av div vattenutrustning), snacks för dagsturerna, specialdryck, annan transfer än den till angivna punkter och datum.

Bokning är bindande, du bör ha en reseförsäkring i eller utöver din hemförsäkring. Resan faktureras sommaren 2024, det går bra att dela upp din betalning i två, ange det i din anmälan! Det går bra att betala fakturor med exempelvis visa-kort (för reseförsäkring kopplad till kort), det finns lösningar för det om du letar på webben, ett exempel på sådan lösning är tjänsten Betalo.

Bokningsvillkor!

ANMÄLAN: fullbokat! Vi utreder möjligheten att göra en resa till runt datum ca 18-25/8, maila vid intresse!

LEDARE:

Sofia Bursjöö och Jessica Partin leder resan! Jessica är vildmarksguide och yinyogalärare, Sofia är personlig tränare, löpcoach, yogalärare och yinyogalärare. Vi jobbar båda heltid med Outdoor stories och längtar efter att ta er med på denna drömresa! Läs mer om oss under ”om outdoor stories”. Med på resan är också Sofias jaktlabrador Spike, välbalanserad och vänlig kille som alltid livar upp stämningen.

BOENDE:

Välkommen till Stø! En pittoresk minimal fiskeby på udden av Langøya. Vi befinner oss 68 grader nord, och 200 km norr om polcirkeln! Vi har bokat in oss på Gunnartangen rorbuer, som är en liten anläggning bestående av tre hus. Under perioden hyr vi två av anläggningens fastigheter som ligger i princip vägg i vägg på bryggan. Båda husen är nyrenoverade (2022/2023). Inte mycket händer i Stø, här får vi vara för oss själva – skapa exakt den viben som VI vill ha! På bryggan kan vi yoga, hänga, grilla, vara – bakom huset väntar en av Norges vacktraste rutter – Dronningruta och ca en kvarts promenad (lite upp och ned) hittar vi den magnifika stranden Skipsanden.

Precis i mitten på bilden ser du våra hus, på bryggan i lilla fiskeorten Stø. Utanför på yttersta udden ser du Artic whale safari’s anläggning, därifrån utgår fiskebåtar för valsafari och fiske varje dag sommartid. 

Sovrum: Samtliga 5 sovrum i gula huset är 2-bäddsrum med enkelsängar. På loftet står 2 enkelsängar = 12 sängplatser. I röda huset finns ett sovrum med två enkelsängar, och ett loft med 2 enkelsängar och en dubbelsäng. Vi tror att sängkläder ingår – ett litet frågetecken som ska redas ut!

Häng i gäng: Givet att husen står så nära varandra tänker vi oss häng i gäng och framförallt på bryggan. Om vädret är bra äter vi sannolikt utomhus – långbord. Om inte så får vi det att fungera med uppdelning!

Vi kommer max vara 18 deltagare på två coacher.

MAT:

Inget hotellkök finns tillgängligt – såhär kommer det fungera:

 • Frukost + ”käk till lunchpaket” fixas och ställs fram av Outdoor stories personal. Vi packar ihop och ställer undan tillsammans efteråt, med fokus på att komma iväg på dagens tur. Lunch äts ute på tur, du har med den i din ryggsäck!
 • Middagar lagas tillsammans i gäng om ca 4 personer – du hjälper till med middag ungefär en dag, och gör minimalt resten av dagarna, om du inte själv vill göra mer. Det finns recept och råvaror och detta brukar vara en trevlig stund för snack och gemenskap. En av kvällarna äter vi trerätters, de andra dagarna huvudrätt samt sallad eller huvudrätt + enklare dessert.
 • Vi bor i en fiskeby – detta kommer sannolikt avspegla sig på menyerna och vi hoppas etablera kontakt med lokal fiskebåt som kan förse oss med dagens fångst! Vi har 5 mil till närmaste affär…

Vi lagar smart och smakrik mat, med omsorg om kropp, knopp och miljö. Maten är ofta – men inte alltid – vegetarisk och vi anpassar självklart efter allergier (men har här begränsade resurser till färska specialvaror). Det blir gott och många åker hem med mycket ny inspiration, både av vad man kan laga inne och ute!

RESA TILL / FRÅN NARVIK:

 • Till Narvik kan man åka tåg eller flyg!

Om du tar dig till Narvik – så hjälper vi till med resten! Våra transfers kommer att gå till och från Narvik och utifrån tidpunkt för upphämtning/avlämning  nattåg planerar vi resedagen och dess aktiviteter. Väljer du annan plats kan det därför bli enkelt eller svårt att ansluta och hinna resedagsaktivitet!  

Transfer till/från Narvik tågstation ingår i vårt pris. Du kan också flyga till Narvik (flygplatsen heter Evenes). Om flera flyger kikar vi på hur vi löser transfer från flygplats. Du står själv för tåg- eller flygresan till Narvik. Nattåg Stockholm-Narvik är ett bekvämt och miljövänligt resealternativ, om det passar dig. Transfertider anpassas till nattågen så om du väljer flyg kan detta innebära att du får vänta några timmar / förflytta dig.

Nattåg – Uppdaterad 7 mars  2024. Observera att tåget ännu ej är bokningsbart. 

Från Stockholm: Boka hos VY.SE

Ditresa: Nattåg nr 94 med avgång från Stockholm C fredag 9 aug kl. 18.08. Ankomst Narvik C lördag 10 augusti kl. 12.40.
Hemresa: Nattåg nr 93 med avgång från Narvik C torsdag 15 aug 15:11. Ankomst Stockholm C fredag 16 aug 10.09.

Från Göteborg eller Malmö: Boka smartast med SJ: Boka ett tåg som ansluter till nattågets avgång från Stockholm. Ibland säljs även biljetter som nattåg från Göteborg/Malmö till Narvik vilket innebär att du kommer byta till ”Stockholmståget” längs med resan. Varför SJ? Om du bokar hela resan med SJ får du hjälp och kan boka om biljetten om någon av sträckorna skulle bli försenade. 

Flyg – uppdaterad  mars 2024

 • Vid flyg till Harstad-Narvik (Evenes) behöver du boka ett flyg som senast ankommer lördag 10 aug kl. 12.00 och som tidigast avgår från Narvik torsdag 15 aug kl. 16.30.
 • Flyga från GBG eller Skåne? Undersök att flyga via Oslo/Kastrup till Narvik!
 • Flyg till Stokmarknes – ta en flygbuss till staden Sortland (155 kr), där vi kan genomföra pickup. Stokmarkens ligger egentligen närmare vår slutdestination än Narvik, men hit åker inte tågen. 
 • Ett tredje alternativ är att flyga till Kiruna och därifrån kliva på nattåget till Narvik på morgonen den 10 aug.

Bild: Christian Roth Christensen – VisitNorway.com

Vi tar med oss fjällhunden Spike – bidrar alltid med glädje dit han går!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00