fbpx
Outdoor stories - Upplevelsebaserade och hållbara träningsresor i Sverige. #outdoorstories

Yogaboost fjällretreat 8-10 oktober, med Fia Aunsmo, 11 platser kvar

Många har efterfrågat ett fjällretreat med ännu mer yoga, och därför har vi tagit fram fjällretreatet yoga boost! Vi befinner oss fortfarande i Åre och använder oss av fjället och naturens krafter och landar in mjukt. Denna helg väver vi in mer yoga, mer meditation och också kallbad (oktober och Åre, ja, det får räknas som kallt!) och landar i en lugn medvetenhet tillsammans med eftertraktade Fia Aunsmo.

Yoga Boost 8-10 oktober 2021: 11 platser kvar, välkommen att komma med!

 • Yoga flow
 • Yinyoga
 • Kallbad
 • Många timmar utomhus varje dag, mindful vandring
 • Meditation
 • Morgonyoga
 • 3 rätters på kvällarna, menyn är vegetarisk!
 • Boende i välutrustat skilodge i Åre Sadeln. Max 12 platser. Del i dubbelrum*, allt på plats ingår. 4 enkelrum finns att boka!

FÖR VEM? max 12 platser.

Resan är för kvinnor. Man kan resa på egen hand eller med vän, bekant eller släkt. Ungefär hälften som reser till Åre på våra resor åker på egen hand utan sällskap – och får fina nya vänner och bekantskaper.

Yoga och vandring: Denna helg passar de allra flesta då vi håller ett lugnt tempo. Du ska klara att promenera utomhus i skiftande terräng i 2-3 h, utöver det finns inga krav på förkunskaper. Vi har haft med vältränade energiknippen som vill pausa vardagen och kvinnor sjukskrivna för utmattning, damer som vill upptäcka något nytt, systrar som vill göra något minnesvärt tillsammans. Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga, Fia guidar dig med varm och van röst! Mellan aktiviteterna finns utrymme att ta igen sig i vårt fina boende!

Fråga gärna om du har funderingar! hej @ outdoorstories.se  // 0723062618

Fjällretreat Yoga Boost innehåll:

Dagsaktiviteterna kan komma att flyttas runt beroende på väder!  Det finns möjlighet för alla att testa på guidat och väglett kallbad genom helgen!

7/10 Torsdag – vill du kan du anlända redan under torsdagen, välj då det alternativet i anmälan. Många tycker det är härligt att vara på plats en dag tidigare för en ännu lugnare retreatstart, middag ingår – självservering (350 kr tillägg för extra natt)

8/10 Fredag

 • Transfer från Åre tågstation // du vaknar i boendet i Sadeln
 • 8.30 Lugn frukost. Intentioner – reflektionsövning.
 • Förmiddag: Vandring i fjällmiljö. Skogsbad.
 • Lunch: Inomhus hemma i boendet.
 • Eftermiddag: Yoga flow följs av reflektion och sedan yoga Nidra. 
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans. Hälften av gänget lagar ena kvällen, sedan byter man till lördagen.

9/10 Lördag

 • Morgonyoga väcker kroppen.
 • Lång härlig senarelagd frukost.
 • Utomhusvistelse.
 • Lunch: Ute, medhavd i ryggsäck.
 • Eftermiddag: Guidad meditation, yinyoga.
 • Kväll: Bastu och hemmamys, 3 rätters middag lagas tillsammans.

10/10 Söndag

 • Morgonyoga.
 • Lång härlig frukost.
 • Vandring till fjälltjärn med utomhuslunch och bonfire.
 • Gemensam samling. Valfritt att dela med sig av helgens reflektioner.
 • 14.00 Avslutning; Eftermiddag: Hemresa – hjälp med transport till Åre Station för eftermiddagståg hem!

Pris:

4595 kr, inklusive all yoga och guidning, helpension tre dagar, två nätter, 3-rättersmiddagar, all dryck (även vin till middag), transfer inne i Åre och inte minst den lyxiga känslan att vara liten grupp om max 12 personer. Del i dubbelrum / ett fyrbäddsrum. Fakturering sker med betaldatum i slutet på september.

Ankomst torsdag – tillägg 350 kr

ANMÄLAN: 11 platser finns kvar – välkommen!

YOGA Boost Fjällretreat 8-10/10 2021 med Fia Aunsmo - Anmälan

Välkommen till Åre - vi ser fram emot att lära känna dig! Anmälan är bindande, betalningssätt faktura, fakturan skickas med betaldatum ca 1 månad innan evenemanget. Helgen är anpassad efter tågets tider! Minsta deltagarantal är 8, maximalt deltagarantal är 12. Bekräftelse kommer till din e-post, kolla i skräpposten om den inte dyker upp!
 • Hit kommer bekäftelser och informationsmail, samt faktura. Var noga!
 • Mitt faktureringssystem behöver din postadress - och det är bra att se från vilka städer deltagarna kommer, om det kan vara aktuellt med samåkning etc!
 • Det är bra om vi har ditt mobilnummer, om vi behöver fråga något eller komma i kontakt innan/under träningsresan. Aldrig sms-utskick!
  Du anger din dubbelrumskompis om du har en i nästa steg. Priset inkluderar all träning, helpension, transfer från och till tågstationen i Åre. Vi bor i fantastiskt fin och stor fjälllägenhet. Max 12 pers per resa, som bor i stort hus om 178 kvm. Rummen har aningen dubbelsäng, enkelsängar eller våningssäng. Tre vardagsrum, tre toaletter, fyra duschar och bastu, huset är lugnt, vilsamt och rymligt!
 • Ange som laktos, skaldjur, vegetariskt etc, (ej matpreferens)
 • Betalning med faktura. Anmälan är bindande direkt du skickar in anmälningsformuläret. Fakturering sker manuellt, vi fakturerar med betalningsdatum några veckor/någon månad innan helgen, var inte orolig, din anmälan gäller! Du får bekräftelse på din anmälan till din e-post, kolla skräpposten om den inte dyker upp!

  Vid händelse av skada/sjukdom är det bäst att ha en reseförsäkring. Även försäkringen "Startklar" fungerar för idrottsevenemang likt detta. Startklar ersätter till 2500 kr, jag rekommenderar därför att också ha en bra reseförsäkring i sin hemförsäkring, eller en tilläggsförsäkring - då brukar alla deltagare får tillbaka 100% av investeringen i resan, om förhinder/skada skulle göra att du inte kan delta som planerat.
 • 0,00 Kr

Yogalärare/ledare på Yoga boost:

Fia Aunsmo:

Fia är kvinnan bakom Yoga with Fia. För 14 år sedan certifierade hon sig till yogalärare och har sedan dess jobbat som det, de senaste åren i Åre där hela fjället är hennes yogasal. Fia är också certifirad vildmarksguide, där väver hon in yogan i alla äventyr som hon arrangerar. Mamma, fru, entreprenör – den senaste vintern har hon varit med och satt kallbadet i Åre på kartan både i radio och tv. Med varm personlighet och stor närvaro guidar hon dig djupare i yogans fantastiska rum!

Boendet:

Huset är 178 kvadratmeter, stort och luftigt och med fin och lugn atmosfär.

Du bor i fint och med hög standard i skilodge på fjällsidan i Sadeln, Åre. Huset har 3 vardagsrum, 1 stort kök, 4 duschar, 3 toaletter. Sovrum: 3 sovrum med dubbelsäng, 1 sovrum med 2 enkelsängar ett sovrum med dubbla våningssängar, plus ett litet loft där en person kan sova om den vill, dock ej medräknat i antal bäddar.

Covid19:

Verksamheten bedrivs i Åre. Vi håller öppet och följer rekommendation om avstånd och liten grupp. Boendet är stort och luftigt.

Vi praktiserar inga övningar där deltagare rör varandra och håller avstånd, samt spenderar största delen av tiden utomhus. Det är upp till var och en att bedöma om det är möjligt att resa och delta på helgen, vi uppmanar att läsa bokningsvillkoren och att ha en heltäckande försäkring, om oförutsedd händelse gör att du inte kan delta som planerat. Vi tillämpar de 48 friska symptomfria timmarna, innan resa till oss.

Länk till bokningsvillkor!

Utrustning och väderlek:

Naturen börjar hämta hem energin, löven är gula och kanske välkomnar vi årets första pudriga snö på fjälltopparna? Vi tar oss till de platser som är vackrast för stunden! Vädret kan vara milt och höstigt eller möjligen ha ett bud om vinter, luften är klar och hög!

Utrustning: Skaljacka som tål vind och nederbörd, värmeplagg typ  fleecetröja/ulltröja/tunn dunjacka. Vandringsbyxor/tights att gå i, yogakläder att yoga i (utomhus/inomhus). Thermos för ca 1 l dryck, matlåda + bestick, kåsa. Vandringsskor med kraftigt mönster. Mjuka yogakläder att yoga och hänga i. Utöver detta skickas exempel på packlista/bra att ha inför helgen. I Åre finns ett uthyrningsföretag som hyr ut utrustning man saknar – låt inte utrustningen bli ett hinder, det mesta kan lösas/lånas/hyras/köpas begagnat!

Resa till oss:

SJ släpper biljetter ca 3 mån innan avresedag.

Nattåg eller dagtåg från Sthlm till Åre torsdag 7/10 – återresa söndag eftermiddag, tåget brukar gå 15.50!

Nattåg från Göteborg till Åre torsdag 7/10 återresa söndag eftermiddag

Välj med fördel sovvagn, före liggvagn, för skön nattsömn – stor skillnad i upplevelse, ofta liten i pris!

Du kan självklart också resa med bil eller med flyg. Parkering vid boendet finns. Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, se nedan rubrik ”transfer”. (vi ger ej transfer från Östersunds flygplats). Resa med bil: Parkeringsplats finns vid boendet! Om fler säsllskap rest med bil kan det ge möjlighet till spontana utflykter utanför tänkt schema. Nu är det bra att ha vinterdäck på!

SJ och tågbiljetter: ”tågbiljett ej valbar/banarbete planeras”

När det står Ej valbar så har SJ inte släppt biljetterna så långt fram i tiden ännu. Här kan du hitta information om  bokningsperioder.

Står det Banarbete planeras i tidtabellen så är avgången tillfälligt spärrad för bokning då det planeras för banarbete. Detta har varit vardag för oss i Åre de senaste vårarna, SJ har prioriterat helgtrafiken – och det har faktiskt alltid blivit så att tågen gått.  När kommer det gå att boka biljetter om banarbete planeras? SJ svarar såhär: I nuläget har vi inget datum på när planeringen är klar och när vi kommer kunna släppa biljetter till försäljning.

Tips! Gå med i SJ’s prioklubb, då får man mail när biljetter släpps. Testa att göra bokningen med jämna mellanrum framöver för att se när det är bokningsbart. DET BRUKAR ORDNA SIG MED TÅGEN! 

TRANSFER:

Transfer från Åre station/Åre by hjälper vi till att lösa för alla resenärer oavsett om man kommer med flyg eller tåg, förutsatt att du anpassar dig till våra transferavgångar som är:

 • Torsdag eftermiddag ca 15 minuter efter eftermiddagstågets ankomst, normalt att vi avgår mot sadeln 15.00.
 • Fredag morgon, när nattåget rullar in, avresa direkt.
 • Eftermiddag på avresedagen söndag.

Kommer du torsdag kväll, ta en taxi på egen bekostnad till huset vi bor i!

Transfer från flygplatsen i Östersund till Åre är lite enklare vintertid, än somartid, du ombesörjer den själv och vi ser helst att du håller dig på marken, för att vara snäll mot vår miljö!

Hitta till oss

Adress
Storgatan 10
192 00 STORSTAD

Timmar
Måndag — fredag: 9:00 – 17:00
Lördag och söndag kl. 11:00–15:00